Patru plante care ajută la curățarea ficatului și eliminarea toxinelor din organism

Home / Health / Patru plante care ajută la curățarea ficatului și eliminarea toxinelor din organism
Patru plante care ajută la curățarea ficatului și eliminarea toxinelor din organism

Ficatul acumulează toxine din alimentele nesănătoase pe care le consumăm. Pentru a elimina toxinele din organism putem apela la farmacia naturistă. Sunt 4 plante ale căror proprietăți ajută la eliminarea blocajelor și reziduurilor toxice.

Ficatul este mai mai mare organ solid din corp și poate fi afectat negativ de o dietă proastă sau de un stil de viață nesănătos. Dacă nu ai grijă corespunzător de corpul tău, sunt șanse ca interiorul să sufere, primul fiind ficatul. Dacă ai următoarele simptome, atunci este clar că organismul tău are nevoie de o detoxifiere rapidă:

  • ambdomen umflat
  • durere la nivelul ficatului
  • grăsime abdominală în exces
  • tulburări digestive
  • reflux acid
  • pete negre pe față
  • piele iritată
  • transpirație în exces
  • oboseală cronică

Simptomele de mai sus indică faptul că ficatul îți este afectat sau blocat de grăsime nesănătoasă. Dacă nu ai grijă de el, situația se poate înrăutăți, așa că este cel mai bine să iei măsuri acum! Patru plante vin în ajutorul tău, pentru a elimina toxinele din ficat și de la nivelul întregului corp. Ele vin fie în formă naturală, fie sub formă de pastile, lichide și pudre, cu același efect benefic asupra corpului.

Citește și: Sănătate curată! Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă începi să consumi cojile de banană / VIDEO

Brusturele

Brusturele este o plantă cu un gust amărui, care poate fi consumată sub formă de ceai, ajutând la curățarea ficatului și la curățarea sângelui, în primul rând. Este un diuretic natural, care încurajează eliminarea substanțelor nefolositoare din sânge și a reziduurilor care pun presiune pe ficat. Această plantă are puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, putând fi folosită cu succes și în tratarea problemelor tenului.

Iarbă amară (șofran sălbatic)

Iarba amară este tot o plantă cu gust amar, după cum îi spune și numele. Ea este folosită intensiv în medicina ayurvedică. Numele ei vine de la faptul că poate vindeca orice fel de afecțiune sau boală. Un ceai din iarbă amară este un remediu natural eficient pentru probleme digestive, tuse, răceli și alergii. Ea stimulează acizii din stomac și susține digestia, eliminând toxinele din ficat.

Trifoiul roșu

Trifoiul roșu crește în Africa de Nord-Vest, Europa și Asia. Este o iarbă sălbatică care poate ajuta la curățarea sângelui, stimulând eliminarea toxinelor prin transpirație. El are un gust ușor dulceag și ajută ficatul, reducând inflamațiile și expulzând reziduurile toxice din acesta.

Măcrișul de baltă

Este una din ierburile uitate, o plantă amară, cu puternice proprietăți diuretice. Măcrișul de baltă sai ștevia cu frunză lată previne apariția cancerului, printre altele. Este bogată în nutrienți, curăță sângele și ajută la protejarea corpului de orice fel de infecție.

Citește și: Totul despre sănătate

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.