Patru remedii ciudate de care sigur nu știai! Pe cât de stranii sunt, pe atât de mare le este eficiența!

Home / Health / Patru remedii ciudate de care sigur nu știai! Pe cât de stranii sunt, pe atât de mare le este eficiența!
Patru remedii ciudate de care sigur nu știai! Pe cât de stranii sunt, pe atât de mare le este eficiența!

Aceste simple alimente și lucruri pe care le găsești în orice casă te pot ajuta să scapi de o serie de afecțiuni și probleme! Nu o să îți vină să crezi cum poate fi folosit iaurtul sau cum un simplu creion pus între dinți te poate ajuta în privința durerilor de cap. Cu toate că aceste remedii nu intră la categoria leacurilor băbești, sunt la fel de ciudate ca și acestea. Efectele lor, pe de altă parte, sunt recunoscute de medicii specialiști.

Iartul combate respirația urât mirositoare

Nu te-ai fi gândit niciodată că iaurtul poate fi folosit și pentru altceva în afară de digestie sau ca ingredient în măști de față. Se pare însă că el este un ingredient foarte eficient în prevenirea respirației urât mirositoare. Se pare că bacteriile din iaurt pot anihila bacteriile din cavitatea bucală sau pot crea un mediu care să nu fie propice dezvoltării bacteriilor care produc respirația urât mirositoare.

Creion între dinți

Posibil să fi folosit această tehnică a creionului între dinți atunci când erai la școală și făceai exerciții de dicție sau când învățai limba engleză. Cu toate astea, ținutul creionului între dinți este un remediu ciudat care calmează durerile de cap. Atunci când ești stresată, subconștientul te face să încleștezi maxilarele și dinții. Acest lucru poate produce dureri de cap sau tensiuni la nivelul capului, pentru că mușchii responsabili de asta sunt conectați între ei. Atunci când pui creionul între dinți și aplici o presiune pe el, fără a-l mușca, tu dai de înțeles creierului că întregul corp este pe punctul de a se relaxa. Asta pentru că acest simplu gest îți scot maxilarul și dinții din acea tensiune care generează durerea de cap. Mușchii se vor relaxa, durerea de cap va dispărea.

Citește și: Podbalul, planta minune care îți curăță plămânii și are un puternic efect expectorant!

Zahărul, remediu pentru sughiț

Se pare că remediul pentru sughiț care implica respiratul în pungi de hârtie a fost detronat de un alt remediu ciudat, dar cât se oate de eficient. Atunci când sughiți, este indicat să iei o linguriță de zahăr. Acest simplu gest îți oprește sughițul în câteva minute. Explicația ar fi simplă: zahărul are proprietatea de a modifica starea  mușchilor direct responsabili de acest lucru. Nu exagera totuși, zahărul nu face bine organismului tău.

Măsline pentru răul de mașină

Răul de mașină provoacă un exces de salivă în organism, care pot cauza apariția acelei stări de greață continuă și chiar stare de vomă. Măslinele conțin tanin, care se pare că usucă gura și împiedică apariția excesului de salivă. Așa că dacă ai rău de mașină sau de curbe și serpentine și urmează să pleci la drum lung, ia câteva măsline cu tine. Dacă ți-e mai simplu, apelează și la o lămâie, care același efect ca și măslinele.