Specialiștii dărâmă mitul! Pericolul la care sunt expuși copiii atunci când cureți casa cu oțet

Home / Lifestyle / Specialiștii dărâmă mitul! Pericolul la care sunt expuși copiii atunci când cureți casa cu oțet
Specialiștii dărâmă mitul! Pericolul la care sunt expuși copiii atunci când cureți casa cu oțet

Majoritatea gospodinelor preferă să curețe casa cu produse naturale pentru a nu intra în contact atât ele, cât și membrii familiei cu multitudinea de chimicale di produsele dezinfectante. Unul dintre cele mai folosite produse naturale de curețenie este oțul, însă specialiștii anunță că folosirea acestuia nu face decât să împrăștie microbii, nicidecum să-i înlăture. Pericolul la care sunt expuși copiii, dar și celelalte persoane după curățenia cu oțet este mult prea mare.

Mitul despre oțet

În urma unui studiu numit “Cum își curăță românii casele”, realizat de către Societatea Romana de Pediatrie, s-a descoperit că majoritatea femeilor preferă oțetul pentru curățarea suprafețelor din baie, bucătărie sau în restul camerelor. Total nepotrivit, spun specialiștii, care susțin că numarul bacteriilor dintr-o bucătarie normală poate fi de 100.000 de ori mai mare decât în baie, iar un simplu tocător acumulează bacterii cu un procent de 200 %  mai mare decât vasul de toaletă.

DESCOPERIRE ȘTIINȚIFICĂ: FRUCTUL CARE TE SCAPĂ DE CANCER, DIABET ȘI BOLILE DE INIMĂ / VIDEO

Societatea Romana de Pediatrie anunță că un produs natural folosit în curățarea casei nu reușește să dezinfecteze casa, ci doar să ia praful de pe suprafețe sau murdăria la suprafața. Germenii periculoși pot fi înlăturați doar cu dezinfectanți chimici, altfel ei se înmulțesc și pun în pericol viața copiilor, care au obiceiul să se peride pe lângă mame în bucătărie. “Otetul nu este dezinfectant. Mai mult, bacteriile pot supravietui in mediu acid”, susțin specialiștii, care recomandă pentru curățarea suprafețelor produse speciale pentru baie sau bucătărie, pentru spălarea vasului de toaletă sau suprafețele pline de grăsime din bucătărie.

SIMPTOMELE CARE PREVESTESC INFARCTUL CU CÂTEVA SĂPTĂMÂNI SAU CHIAR LUNI ÎNAINTE

 

Curățenia în casă cu oțet

Oțetul este foarte bun pentru curățenie, dar nu pentru dezinfectarea anumitor obiecte care pot fi pline cu bacterii periculoase. Poți, însă, să-l folosești pentru ștergerea geamurilor. O linguriță de oțet alb pusă într-un pulverizator plin cu apă va funcționa în ștergerea geamurilor, iar efectul va fi unul garantat. Multe gospodine șterg geamurile caselor cu oțet și este la fel de bun ca și detergentul clasic pentru acest tip de suprafețe. Mai poți, de asemenea, prin aceeași metodă, să dai o mireasmă revigorantă covoarele cu ajutorul oțetului, care scoate mirosul neplăcut din țesături.

Comments are closed.