Piperul negru te ajută să-ți recapeți strălucirea tenului

Home / Beauty Tips / Piperul negru te ajută să-ți recapeți strălucirea tenului
Piperul negru te ajută să-ți recapeți strălucirea tenului

Piperul negru abundă în vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie în fiecare zi. De exemplu, conține beta-caroten (pe larg cunoscut sub numele de vitamina A), care este necesar pentru a menține sănătatea oculară adecvată. Apoi, conține vitamina K necesară pentru circulația bună a sângelui și pentru păstrarea funcțiilor matabolice bune, cât și pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Piperul negru este ingredientul principal în următoarele rețețe de măști faciale pe care le propunem către voi! 

Pe lângă toate cele de mai sus, piperul negru conține potasiu, seleniu și calciu. Potasiul reglează tensiunea arterială, seleniul este o cheie pentru formarea oaselor, unghiilor, părului și dinților, fiind necesar pentru funcționarea corectă a creierului. Calciul este de asemenea cunoscut pentru faptul că ajută la dezvoltarea sănătoasă a oaselor și este deosebit de bun în lupta împotriva osteoporezi sau reumatismului.

Aveți posibilitatea să utilizați piper negr sau ulei de piper negru, pentru a rezolva o mulțime de probleme ale pielii. Următoarele 3 rețete de măști faciale cu piper negru și ulei esential de piper negru redau strălucirea și hidratarea tenului, ajutând în exfolierea pielii și în eliminarea petelor și cicatricilor de pe față.

Scrub piper negru și iaurt 

Vei avea nevoie:

  • 1 lingură de piper negru
  • 2 linguri de iaurt

Se amestecă ingredientele până când se formează o pastă. În cazul în care pasta este gata, se spală pielea cu apă caldă pentru a deschide porii și se aplică pasta pe piele, cu mișcări circulare și se lasă să acționeze timp de câteva minute. În cele din urmă, se spală cu apă rece. Această mască de față vă va ajuta să scapați  de pete și cicatrici și va curata, de asemenea, pielea.

Mască piper negru și miere împotriva acneei 

Vei avea nevoie:

  • 1 lingură de miere
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1 albuș de ou

Cu această mască îți vei curăța fața de acnee și cosuri. Doar se amestecă ingredientele, aplică masca pe față și se lasă să stea timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi, se spală fața cu apă călduță.

Mască anticelulită piper negru 

Vei avea nevoie:

  • 3 picături de ulei esențial de piper negru
  • 100 ml de cremă sau loțiune pentru corp

Se adaugă trei picături de ulei esențial în crema de corp preferată sau loțiune și se freacă pe zonele afectate în fiecare dimineață și seară. Asta vă va ajuta să scăpați de celulită fără prea mult efort.