Planta chinezească folosită în medicină care vindecă osteoporoza

Home / Health / Planta chinezească folosită în medicină care vindecă osteoporoza
Planta chinezească folosită în medicină care vindecă osteoporoza

O echipă de oameni de știință de la Universitatea British Colombia (UBC) din Canada au descoperit o modalitate de a bloca în mod selectiv o enzimă numită catepsina K (CatK), ce joacă un rol important în descompunerea colagenului din oase în timpul procesului de osteoporoză.

DR. RADU ZAMFIR, DESPRE TRATAMENTUL ȘI SIMPTOMELE CANCERULUI DIGESTIV. CELE MAI RĂSPÂNDITE CANCERE DE ACEST TIP DIN ROMÂNIA

Planta este utilizată în medicina tradițională chinezească și ar putea fi cheia în dezvoltarea unei noi terapii contra osteoporozei ce ar putea preveni pierderea densității osoase fără a cauza efecte secundare. Planta chinezască se numește salvia chinezească.

Cercetătorii au testat un derivat din salvie chinezească și au descoperit că aceasta a prevenit pierderea osoasă și a crescut densitatea minerală osoasă în cazul șoarecilor tratați cu acest compus cu 35%, în comparație cu grupul de control. Studiul confirmă rezultatele unei cercetări efectuate anterior care s-a concentrat pe eficacitatea salviei roșii — denumită ”Danshen” în China și utilizată pentru tratarea problemelor osoase — în stoparea activității CatK.

Ce efect are asupra organismului această plantă chinezească

CatK reprezintă o enzimă multifuncțională având roluri importante în alte zone ale corpului, iar blocarea sa totală este motivul pentru care se declanșează efectele secundare neașteptate ale altor medicamente în curs de dezvoltare. Compusul din salvie conceput de UBC blochează doar activitatea CatK care duce la degradarea colagenului din oase prevenindu-se astfel descompunerea acestuia și apariția efectelor secundare nedorite. Tratamentul ar putea fi utilizat pentru tratarea unei varietăți de boli de oase și de cartilaje, precum artrita și anumite cancere osoase.

CONSUMUL RIDICAT DE SARE, CAUZA HIPERTENSIUNII ARTERIALE, BOLII CORONARIANĂ ȘI A ATACULUI CEREBRAL. IATĂ CARE ESTE CANTITATEA DE SARE POTRIVITĂ PENTRU ORGANISM

Ce este osteoporoza

Osteoporoza este o problemă de sănătate la nivel mondial care va afecta una din trei femei și unul din cinci bărbați, industria farmaceutică investind multe miliarde de dolari pentru găsirea unor tratamente pentru stoparea evoluției acesteia, precizează sursa citată. Studiul UBC a fost publicat marți în ”Journal of Bone and Mineral Research”.

Sursa: agerpres.ro