Ponturi bune pentru o epilare fără pic de durere și care nu lasă semne

Home / Beauty Tips / Ponturi bune pentru o epilare fără pic de durere și care nu lasă semne
Ponturi bune pentru o epilare fără pic de durere și care nu lasă semne

Toate femeile își doresc o piele fină, fără pic de păr și cât mai strălucitoare, însă suntem chiar în număr atât de mare norocoasele. Ce să mai zice de epilare, care de multe ori este dueroasă, iar pielea este extrem de iritată după procedeu, apar bubițe și porii sunt foarte dilatați. Elli.ro a descoperit cum putem avea o epilare fără durere, iar la final să ne putem bucura de un aspect al pielii frumos. Iată câteva dintre cele ma bune ponturi:

Încet, încet, va trebui să renunțăm la pantaloni și dresuri și să ne lăsăm picioarele, brațele, ba chiar întreg corpul să se scalde în lumina soarelui. Evident, nu vom putea face asta dacă nu eliminăm orice urmă de pilozitate. Când ne gândim însă la epilare o asociem cu durerea, plus că de multe ori se întâmplă avem tot felul de imperfecțiuni pe piele. Ponturi bune pentru o epilare fără griji există, însă trebuie să urmați sfaturile următoare. Cea mai rapidă și de lungă durată este epilarea cu ceară. Ar mai fi și cea cu laser, însă costă mai mult comparativ cu ceara, motiv pentru care ne raportăm la buzunarul majorității femeilor.

Cum să nu te doară epilarea cu ceară
  • Dacă doriți o epilare ca la carte ar trebui să știți exact perioada în care urmează să vă vină menstrusația. Dacă alegeți să scăpați de păr în timpul ciclului menstrual, atunci ar trebui să știți că activitatea bulbului pilos este încetinită, însă pielea etse mult mai sensibilă în această perioadă, epilarea în sine provoacă durere. Așadar, deși părul vă va crește pe mai mult timp decât de obicei, mai bine evitați epilarea în perioada menstruației.
  • Pentru ca pielea voastră să fie complet netedă și fără bubițe, încercați să folosiți o cremă exfoliantă chiar cu câteva zile înainte de epilare, iar efectul va fi unul garantat și astfel veți scăpa și de firele crescute sub piele. Epilarea după baie, este de asemenea, recomandată după ce v-ați uscat complet pielea, iar apoi vă pudrați cu praf de talc, iar procesul nu va mai fi la fel de dureros ca până atunci.
Epilarea picioarelor

Dacă doriți să aveți picioarele neiritate după epilare, atunci ar trebui să încercați ceaa călduță. Indicat ar fi o baie caldă înainte de epilare, iar asta pentru ca porii să fie dilatați, iar epilarea devine mai puțin dureroasă.De asemenea, pentru scoaterea părului de sub piele luați un burete și masați picioarele în sensul contrar creșterii părului, după care dezinfectați zona fără alcool.Pentru rezultate mai bune și nedureroase, aplicați ceara în porțiuni mici, apoi aplicați o hârtie specială pentru epilat peste ceară, însă care să nu se lipească una de alta, după care așteptați câteva secunde până se răcește și desprindeți rapid.

epilare

Epilarea inghinală

Înainte să vă epilați inghinal ar trebui să dezinfectați zona, după care procedeul să fie realizat cu ceară călduță. Dacă nu doriți să vă iritați după epilare, mai ales dacă vă îmbrăcați în pantaloni, ar fi bine să folosiți un produs care nu conține alcool pentru eliminarea bacteriilor care pot provoca infectarea folicului, după care aplicați praf de talc. Dacă aveți firele prea mari (firul de păr nu trebuie să fie mai mare de un centimetru), indicat ar fi să le tăiați înainte de epilare, deoarece se pot rupe și nu vor fi eliminate chiar de la rădăcină. Ca să nu simțiți durere înainte epilării inghinale, aplicați pe piele gheață pentru câteva minute, iar apoi vă uscați și aplicați ceara. În timpul epilarii, pentru a nu simți durere, în momentul smulgerii trageţi de piele în jos.Dacă sunteți foarte iritată în zona inghinală după epilare, atunci încercați un amestec dintr-o jumătate de pahar de apă, două aspirine şi un pic de glicerină pură. Aplicați cu o faşă sterilă.

Mustaţa

Pentru o epilare corectă și fără durere, dar, mai ales, fără ca pielea să se irite după proces, trebuie să vă dezinfectați bine locul, mai ales că zona feței este mult mai sensibilă ca restul corpului. Alegeți benzi de epilare din comerț, iar procedeul nu va fi unul dureros, căci după aplicare veți trage dintr-o singură mișcare.

Ce faci după epilare pentru a evita iritația

Pentru a elimina bucățelele de ceară rămase pe corp, dar și pentru a scăpa de iritație trebuie să folosiți un ulei de migdale duci, care este foarte bun pentru regenerarea pielii, dar și un bun antirid. De asemenea, trebuie să vă hidratați corpul, dar și să folosiți creme după ce ați fost la cosmetică. Evitați deodorantele și parfumurile pe bază de alcool timp de 12 ore pentru restabilirea PH-ului corpului.

  • Așadar, ponturi bune pentru epilare aveți, rămâne doar să le puneți în practică! Mult succes!