Raiul pe pământ! Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Terra

Home / Lifestyle / Raiul pe pământ! Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Terra
Raiul pe pământ! Acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Terra

Mauritius, cunoscută oficial ca Republica Mauritius, este o țară insulară din largul coastelor continentului african în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 km est de Madagascar. Mauritius face parte din insulele Mascarene împreună cu insula franceză Réunion situată la 200 km sud-vest.

mauritius

Insula Mauritius a fost descoperită în 1507 de portughezul Pedro Mascarenhas. Pe atunci, ea era încă nelocuită, însă mai apoi, în 1598, amiralul van Warwick a ocupat insula, care a devenit colonie olandeză și a rămas așa până în 1710, purtând numele principelui Mauriciu de Orania. Între anii 1715-1810 insula devine colonie franceză – „Île de France” și servește drept o importantă escală în drumul spre India și Ceylon. În 1810 este ocupată de Marea Britanie și devine, în urma Tratatului de la Paris (1814), posesiune engleză (rebotezată Mauritius). După desființarea sclaviei în anul 1834, pe plantațiile de trestie de zahăr sunt aduși muncitori din India și China. La 12 martie 1968 Mauritius își declară independența de stat ca dominion în cadrul Commonwealth-ului, iar la 12 martie 1992 devine republică. Ca urmare a stabilității politice, în ciuda structurării vieții interne pe comunități etnoconfesionale sau istorice, economia Mauritius țării a înregistrat un continuu progres, fapt pentru care Mauritius este considerat „unicul nou stat industrializat” al continentului african. Președintele Cassam Uteem, ales în 1992 (reales mai apoi în 1997) promovează o politică de restructurare a economiei, vizând diversificarea ramurilor industriale active și stimularea turismului. Alegerile legislative, avute loc pe 11 septembrie 2000, sunt câștigate de opoziție, alianța între Mișcarea Militantă Mauritană (MMM) și Mișcarea Socialistă Mauritană (MSM). Sir Anerood Jugnauth, membru al MMM, fost premier în perioada 1982-95, devine șef al guvernului, iar Paul Bérenger, președintele MSM, vicepremier, urmând ca peste trei ani să preia funcția de prim-ministru. Înțelegerea a fost respectată și Paul Bérenger devine primul premier neindian din istoria Mauritiusului. Guvernul continuă politica de dezvoltare a sectorului de înaltă tehnologie (high-tech) în economie.

oceanul indian

Mauritius este împărțit în 9 districte:
  • Districtul Black River
  • Districtul Flacq
  • Districtul Grand Port
  • Districtul Moka
  • Districtul Pamplemousses
  • Districtul Plaines Wilhems
  • Districtul Port Louis
  • Districtul Rivière du Rempart
  • Districtul Savanne

mauritius

Mauritius este considerat locul ideal pentru vacanțele exotice, luna de mire sau orice tip de relaxare. Plajele sunt superbe, cu nisip fin, iar apa este curată și are o culoare albastră-verde, prin care se vede absolut tot. Mulți îndrăgostiți aleg să-și facă vacanțel aici, mai ales că în ultimii ani s-au dezvoltat numeroase complexe de lux pentru turiști. Din România zborul este între 15-19 ore, însă drumul merită!

mauritius oceanul indian

Așa că dacă dorești să pornești într-o vacanță și nu știi destinația, noi îți sugerăm să alegi această țară însulară, care sigur te va lăsa cu amintiri pentru toată viața. Biletele de avion sunt între 1200-1500 de euro, depinde de perioada în care le achiziționați.

luna-de-miere-mauritius