Remedii naturale pentru înțepăturile de albine. Chiar funcționează!

Home / Health / Remedii naturale pentru înțepăturile de albine. Chiar funcționează!
Remedii naturale pentru înțepăturile de albine. Chiar funcționează!

În cazul în care ești înțepată de o albină, scoate acul din piele cât de repede poți. Acest lucru ar trebui să fie primul pas. Utilizează orice instrument disponibilpentru a-l scoate. Ai putea folosi un cuțit, card de credit, clești, pensete sau un ac. Sterilizează instrumentul, dar nu pierde timpul. Curățați zona cu apă și săpun înainte de a aplica măsuri corective. Iar apoi puteți aplica aceste remedii naturiste pentru calmarea înțăpăturilor!

Oțet

Viespile și veninul de viespe sunt puternic alcaline. Utilizați un acid, cum ar fi oțet, pentru a le neutraliza. Acesta poate fi aplicat printr-o bucată de pânză sau un bandaj. Asigurați-vă că pentru a elimina efectul neplăcut al înțepăturii țineți oțetul mai mult de 15 minute pe zona afectată. Oțetul va fi absorbit prin piele și ar trebui să ajute la eliminarea în mare măsură a disconfortului.

Citește și 5 utilizări ciudate ale apei de gură. Sigur nu știai că o poți folosi și asa!

Bicarbonatul de sodiu

În cazul înțepăturilor de albine, bicarbonatul de sodiu vă ajută să neutralizați veninul acid. Faceți o pastă prin combinarea bicarbonatului de sodiu cu apă. Lăsați această pastă pe zona afectată timp de cel puțin 15 minute. O parte din bicarbonatul de sodiu dizolvat se extrage prin piele pentru a neutraliza veninul. După aplicarea acestuia, precum și curățarea zonei înțepate, o tinctură de mușețel poate fi aplicată în mod repetat pentru orice mâncărime sau umflături.

Reacții alergice de urgență

În cazul în care există dificultăți de respirație, amețeli extremă sau greață după o înțepătură, atunci există o mare probabilitate ca aceasta să fi declanșat o reacție alergică periculoasă. În aceste cazuri, se recomandă rapid consumul unei doze mari de mușețel. O cantitate mare de echinacea este, de asemenea, recomandată. În cazul în care tensiunea începe să oscileze, încercați să luați taurina, chiar dacă acest lucru înseamnă pur și simplu să țineți pulberea în gură. Apoi trebuie să ajungeți imediat la cel mai apropiat spital.