Remedii naturiste pentru durerea de genunchi. Ghimbirul se numără printre ele!

Home / Health / Remedii naturiste pentru durerea de genunchi. Ghimbirul se numără printre ele!
Remedii naturiste pentru durerea de genunchi. Ghimbirul se numără printre ele!

Durerea de genunchi poate fi cauzată de structura osoasă sau de uzura din cauza îmbătrânirii. Este o afecțiune comună și apare adesea la adulții în vârstă. Femeile sunt de două ori mai vulnerabile la ea decât bărbații. Ca și simptome, persoanele pot experimenta rigiditate in genunchi, umflarea vizibilă a acestora, roșeață, senzație de amorțeală la nivelul piciorului afectat și dificultate de mers pe jos. Noi vă prezentăm câteva remedii care s-au dovedit eficiente în reducerea durerii și în eliminarea completă a acesteia, în unele cazuri!

Oțet de mere

Oțetul de mere este de ajutor în reducerea durerii la genunchi. Datorită efectului său alcalinizant, oțetul de mere ajută la dizolvarea de minerale și toxine dăunătoare în interiorul articulației genunchiului. De asemenea, ajută la restabilirea lubrifianților comuni pentru a ajuta la reducerea durerii și susținerea mobilității.

Citește și Trei ingrediente care îndepărtează tartrul. Vei avea cea mai frumoasă dantură

Se amestecă două lingurițe de oțet de mere în două căni de apă filtrată. Sorbi acest amestec pe tot parcursul zileiîn fiecare zi zi, până când vă recuperați complet.
Puteți adăuga, de asemenea, două cești de oțet de mere la o cadă de baie de apă fierbinte. Se înmoaie genunchiul afectat în apă timp de 30 de minute. Fă acest lucru o dată pe zi, timp de câteva zile.
De asemenea, puteți amesteca o lingură de oțet de mere și una de ulei de măsline. Folosiți amestecul pentru masajul genunchiului afectat o dată sau de două ori pe zi, până când durerea dispare.
Piper roșu

Ardeiul iute conține capsaicină, care are proprietăți analgezice naturale. Capsaicina produce o senzație de căldură și reduce durerea la nivelul genunchiului afectat.

Se prepară o pastă prin amestecarea a două linguri de praf de ardei iute, cu o jumătate de cană de ulei de măsline cald. Aplicați această pastă pe zona afectată de două ori pe zi, timp de cel puțin o săptămână. De asemenea, puteți amesteca un sfert sau o jumătate de linguriță de praf de ardei iute într-o cană de oțet de mere. Se înmoaie genunchiul afectat în această soluție timp de 20 de minute o dată sau de două ori pe zi, până când durerea și inflamația este redusă.

 Ghimbir

Fie că durerile de genunchi se datorează artritei sau vreunei probleme musculare sau accidentări, ghimbirul este un remediu eficient pentru a atenua durerea. Eficacitatea lui provine din prezența unor compuși antiinflamatori în ea. Ghimbirul poate reduce umflarea pe genunchi, precum și durerea. Se adaugă o mică bucată de rădăcină de ghimbir la o cană de apă și se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară și se adaugă o miere și puțin suc de lămâie. Se beau două-trei cești cu ceai de ghimbir pe zi, până când durerea dispare.
De asemenea, vă puteți masaj genunchiul afectat cu ulei de ghimbir de două sau de trei ori pe zi, până când sunteți mulțumit de rezultate.