Remedii naturiste pentru pesoanele cu colesterolul ridicat

Home / Health / Remedii naturiste pentru pesoanele cu colesterolul ridicat
Remedii naturiste pentru pesoanele cu colesterolul ridicat

Știai că peste 30 % dintre români au colesterolul ridicat? Stresul, alimentația deficitară și fumatul sunt trei dintre motivele care conduc la un nivel crescut al colesterolului în organism. Iar asta, la rândul ei, afectează vasele de sânge și poate avea efecte nocive în timp asupra pacienților. Încearcă acum aceste remedii naturiste pentru a-ți aduce nivelul colesterolului la normal și pentru a preveni consecințele dezastruoase ale acestuia!

Citește și: Motivul pentru care ți se zbate ochiul

Dacă ai colesterolul ridicat și vrei să îl readuci la normal, poți încerca aceste remedii simple, după vizita la medicul de specialitate, bineînțeles.

colesterol remedii – Anghinare- infuzie cu o lingură pe zi/ jumătate de litru de apă. Jumătate se bea dimineața pe stomacul gol, iar restul cu o jumătate de oră înaintea meselor, după care se recomandă un mic repaos, culcată pe partea dreaptă.

– Infuzie de frunze de mesteacăn, 2 linguri/cană. Se adaugă după răcire un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Se bea cu lingura în cursul zilei.

  • – Coacăz negru, ghimbe, măceș, păducel, păpădie(infuzie 1-2 lingurițe/ cană, 2/3 ori pe zi), plop negru, salvie, usturoi
  • – Avocado conține acid linoleic care scade colesterolul, este recomandat să se consume. Migdalele sunt și ele eficiente în scăderea colesterolului, au 18% proteine și 15% grăsimi.

– Infuzie de nuc, pătlagină, traista-ciobanului

– Oțet de mere cu miere, miere de albine din floarea-soarelui

– Lăptișor de matcă, polen, tinctură de propolis, ape minerale.

– Una dintre cele mai puternice combinații pentru scăderea colesterolului este rostopască+mesteacăn+anghinare. Se fac cure de 30 de zile, cu tincturi din aceste plante, amestecate în cantități egale.

– Sucul de lămâie scade și el colesterolul, consumați-l cât mai des, mai ales dimineața, pe stomacul gol.

– Uleiul de somon conține acizi grați Omega 3 care deglează metabolismul lipidelor și așa se ajunge la reglarea nivelului colesterolului la nivel de sânge. În plus, previne apariția arterosclerozei, ajută la reglarea tensiunii arteriale și scade incidența cancerului.

– Pentru exces de colesterol se iau vitaminele F, B6 și A

– Se scade consumul de carne, carnea de porc trebuie exclusă în totalitate

– Se consumă multebifre vegetale, care absorb excesul de săruri biliare.