Remedii simple care te pot ajuta să scapi de pilozitatea excesivă: păr facial, axilă, picioare sau zona intimă

Home / Beauty Tips / Remedii simple care te pot ajuta să scapi de pilozitatea excesivă: păr facial, axilă, picioare sau zona intimă
Remedii simple care te pot ajuta să scapi de pilozitatea excesivă: păr facial, axilă, picioare sau zona intimă

Pilozitatea excesivă este dată de funcționarea glandelor sexuale și suprarenale, mai bine zis, de funcționarea necorespunzătoare a acestora. De obicei, acesta se produce din cauza hipersecreției de hormoni antrogeni. În acest caz, pe lângă atrofierea uterului și nedezvoltarea sânilor mai apar o serie de semne care indică acest lucru. Pilozitatea excesivă este neplăcută, mai ales dacă se manifestă la nivelul feței, o zonă cât se poate de vizibilă. Ce poți face pentru a remedia acest lucru? Afli acum de la Elli.ro. 

Citește și: Își pune praf de aspirină în păr odată la 3 zile! Efectele sunt absolut uimitoare

pilozitate in exces
Trebuie să urmezi pașii de mai jos ca să scapid e părul nedorit

Nu este ușor să ai pilozitate excesivă. Trebuie fie să te epilezi mai des, fie peste tot, fie să ascunzi faptul că părul ți-a invadat zone la care nu te așteptai niciodată, cum ar fi partea de sub bărbie. Cu toate că exsită și tratamente medicamentoase pentru acest lucru, mai bine ar fi să încerci, cel puțin în fază inițială, aceste remedii naturiste pentru a vedea cum funcționează asupra ta. Iată ce ai de făcut dacă suferi de pilozitate excesivă!

Pentru a te echilibra hormonal, trebuie să pui în aplicare măcar unul din sfaturile de mai jos!

– Consumă foarte mulți struguri și frunze de mărar sau țelină.

– Bea zilnic între mese, timp de o lună, câte un pahar cu suc de țelină și ceapă

– Consumă plante precum anason, brânca-ursului, năpraznic, semințele de mărar, zmeru, crețișoară, care ajută toate la reglarea hormonală.

– Fă o cură cu produse apicole

– Se ung toate zonele afectate cu suc de frunze, flori și tulpini de rostopască și se lasă câteva ore. Se spală pielea cu săpun fin și se protejează cu cremă de gălbenele, ulei de gălbenele, ulei de sunătoare sau ulei de mușețel. Simultan, se bea 3-4 căni de infuzie de urzici.

– Se unge corpul cu ulei de sunătoare sau de mușețel

– Se fac băi de șezut cu coada calului, care stimulează circulația sângelui prin rinichi.

– Se consumă semințe de mărar, sub formă de tinctură

– Rădăcina de lemn dulce reduce pilozitatea. O cură cu aceste capsule sau cu tinctură se face la minimum 3 luni, iar la nevoie se reia. Este bine să se facă în acelați timp tratamentul cu mărar și lemn dulce.