Remediu pentru dinți sensibili. Îl poți prepara acasă, funcționează garantat!

Home / Health / Remediu pentru dinți sensibili. Îl poți prepara acasă, funcționează garantat!
Remediu pentru dinți sensibili. Îl poți prepara acasă, funcționează garantat!

Dinții sensibili sunt destul de greu de îngrijit, asta pentru că foarte multe dintre produsele existente pe piață nu acționează eficient în ameliorarea sensibilității, ci doar pentru ținerea ei sub control. În general, sensibilitatea dentară apare atunci când smalțul dinților se subțiază, iar asta face dintele foarte sensibil la temperaturi mai calde, mai reci sau pur și simplu, la contactul cu diferite lucruri. Există remediu pentru dinții sensibili, iar acesta îl poți prepara și acasă!

Odată cu subțierea smalțului, scade gradul de protecţie pentru dentină, stratul care se află în apropierea nervului. Un alt motiv pentru apariţia sensibilităţii dentare este retragerea gingiilor. Astfel dentina de la suprafaţa rădăcinii devine şi ea expusă. Dincolo de asta, sensibilitatea dentară vine, în general, cu dureri ale dinților și cu stări de disconfort. Sfatul nostru, înainte de toate, este de a merge la un medic stomatolog pentru a vedea cum poate fi tratată problema. Iar dacă sensibilitatea continu, poți încerca acasă un remediu pentru combaterea dinților sensibili, folosindu-te de…natură.

Florile de muşeţel

Ajută la ameliorarea simptomelor, dar nu joacă rol de medi stomatolog, este adevărat. Poți încerca acasă următorul remediu pentru dinții sensibili. Prepară o infuzie cu 3 linguri de flori de mușețel şi o cană cu apă fiartă. Timp de 5 minute, ține infuzia călduţă în gură. Acest tratament se repetă din oră în oră, pentru maxim de eficiență.

Frunzele de salvie

Salvia are un rol puternic calmant. Ea devine eficientă în lupta cu sensibilitatea dentară dacă faci o infuzie cu 2 linguriţe de frunze şi 100 ml de apă fiartă. În acest fel, vei scăpa de durerea de dinți care nu îți dă pace.

Sunătoare

Sunătoarea este una din plantele recomandate atunci când aveți nevoie de un remediu instant pentru dinții sensibili. Tot infuzia este cea care vă scapă de durere, pe care o preparați folosind două linguri din planta uscata și 200 ml de apă. Se clătește gura de 4-5 ori pe zi pentru maxim de eficiență.

Echinaceea  

Tinctura de echinacea poate fi cumpărată de la orice magazin naturist și se folosește, diluată, ca și soluție pentru ameliorarea durerii.  Este atât de puternică, încât poate amorți zonele dureroase. Dacă durerile de dinți sunt însoțite și de stpri inflamatorii ale mucoasei cavității bucale, atunci puteți folosi decoctul de rădăcină de echinaceea, care se prepară foarte simplu: adăugați o lingură de rădăcină mărunțită la un pahar de apă.