Rețeta ideală! Ce trebuie să faci ca să ai o viață împlinită

Home / Lifestyle / Rețeta ideală! Ce trebuie să faci ca să ai o viață împlinită
Rețeta ideală! Ce trebuie să faci ca să ai o viață împlinită

Nu ai o viață fericită? Vrei să faci ceva în sensul ăsta, dar nu-ți dai seama ce? Ei bine, poate ar trebui să iei în considerare că sportul face parte din lista cu remedii naturiste. Așadar, dacă vrei să ai o viață împlinită și fără stres, încearcă să alergi cât mai mult. Alergarea este una dintre cele mai bune metode pentru reducerea stresului, iar mai jos vei înțelege de ce:)

Alergatul (jogging-ul) previne cancerul și tratează depresia, asta pentru a începe cu cea mai importantă înformație dintre toate. Dincolo de faptul că ajută la slăbit, dar asta știai deja. Pe lângă toate acestea, alergatul are o serie de beneficii fizice și psifice pentru corp, de care probabil că nu știai până acum.

Previne apariția bolilor 

Alergatul previne aparișia bolilor, într-adevăr. Pe lângă asta, te poate ajuta să trăiești mai mult. Alergatul îți tonifică corpul într-un mod în care celelalte exerciții nu o pot face. De asemenea, alergatul este legat de prevenirea cancerului, normalizând în același timp și tensiunea arterială. Ai nevoie de doar 5 minute de alergat pe zi, pentru început, pentru a reduce riscurile îmbolnăvitii la jumătate!

Tonifică 

Știm că îți dorești un corp tonifiat și simți că ai arăta minunat în rochia aia nouă dacă ai face puțin efort să te mobilizezi. Dacă nu o faci pentru sănătatea ta, fă-o măcar pentru rochie, că a costat foarte mult! După o săptămână, o să fii cea mai fericită femeie când te vei admira în oglindă!

Îți crește sistemul imunitar

Studiile arată că un program moderat de exerciții sau de alergat îmbunătățește sistmul imunitar și crește rezistența corpului în fața bolilor. Practicat în exces, sportul sau alergatul poate dăuna, așa că păstrează moderația. E cel mai bine. Mai ales că ești la început. Așa că dă-te jos din canapea, pune-ți echipamentul pe tine și du-te în parc să arzi câteva calorii și să admiri peisajul.

Plămânii tăi vor fi mai fericiți

Pe lângă faptul că îți ajută inima, plămânii primesc și ei un ajutor. Odată ce începi să alergi, capacitatea lor se va mări, iar asta înseamnă că pot primi mai mult oxigen. Există studii care arată că și plămânii fumătorilor își pot recăpăta ”suplețea” de odinioară prin alergat.

Vei avea mult mai multă încredere în tine

Ok, ok, poate exagerăm puțin, dar dacă asta ajută, de ce nu? Încearcă să îți stabilești un obiectiv de tipul ”astăzi alerg 5 km” și vezi ce simți în momentul în care îl atingi. Spune tu dacă nu ai o satisfacție că ai tăiat un to do de pe listă! De fapt, consideră asta provocarea noastră. Să te vedem!

Vei fi mult mai fericit(ă)

Dacă în ultima perioadă, ai avut stări nu tocmai din cele mai plăcute, încearcă să alergi. Vei deveni instant fericit(ă)! Asta pentru că atunci când alergi, se eliberează endorfine, cum ar fi dopamina, responsabilă de fericirea din corpul tău. Ai început să zămbești, măcar puțin?

Reduce stresul!

Știm că ai parte de un stres zilnic enorm, atât la muncă, dar și acasă. Până la urmă, cine nu are? Ia atitudine și începe să alergi. O să vezi cum stresul se topește de pe tine, odată cu kilogramele în exces.

Îți va îmbunătăți memoria

Dacă nu îți mai aduci aminte cum se numește primul tău iubit sau iubită, nici dacă ai încuiat sau nu ușa de la casă la plecare, credem că ăsta ar fi un moment bun să începi să alergi. un studiu de la Harvard arată că alergatul este legat ăn mod direct de îmbunătățirea memoriei și la dezvoltaea materiei cenușii.

Tratează depresia

Șterge-ți lacrimile, aruncă vinul din casă și ciocolata, și du-te să alergi! Există cazuri de depresie tratate prin alergat, iar rezultatele sunt uimitoare.