Limonadă răcoritoare cu turmeric, un adevărat elixir al tinereții

Home / Lifestyle / Limonadă răcoritoare cu turmeric, un adevărat elixir al tinereții
Limonadă răcoritoare cu turmeric, un adevărat elixir al tinereții

Delicioasa limonadă poate fi consumată în orice sezon, deoarece este o băutură răcoritoare pe care o poți consuma și dacă este foarte frig afară, și dacă e foarte cald. Proprietățile limonadei sunt multiple pentru organism, iar faptul că ajută la eliminarea stresului și înlătură oboseala sunt doar două dintre motivele pentru care toată lumea ar trebui să o consume. În combinație cu turmericul, limonada este și mai savuroasă, dar și mult mai sănătoasă.

Citește și: Experimentul de 15 minute care înlătură oboseala și îmbunătățește sistemul imunitar

milonada

Pentru a prepara un litru de limonadă nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, iar costul acestei băuturi minune este chiar foarte mic dacă alegeți să o preparați chiar acasă. Trebuie să știți că limonada cu turmeric este foarte sănătoasă pentru organismul uman, iar combinația de miere, lămâi și turmeric este cea mai bună variantă pentru a scăpa de răceli, viruși, probleme respiratorii, luptă împotriva cancerului, ajută pielea să se regenereze, plus multe altele. Vă oferim proprietățile fiecărui ingredient, iar apoi veți trage singuri concluziile de ce este atât de sănătoasă limonada.

Mierea este foarte delicioasă și poate înlocui zahărul fără probleme. Este un produs natural care ajută organismul să lupte împotriva cancerului, afecțiunilor digestive și hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii, ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile infecșioase și de nutriție, cât și în afecțiunile cutanate și sanguine. Nu este, însă, recomandată persoanelor care suferă de obezitate, dibet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficiență pancreatică exocrină și pentru pacienții gastrectomizați, cât și în anumite tulburări alergice.

Lămâia este bogată în antioxidanți, în vitamina C, Vitamina A, Vitamina E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu și Vitamina K. Sucul de lămâie este foarte bun pentru piele și previne îmbătrânirea, curăță intestinele și ajută sistemul digestiv, înlătură răcelile și febra, vindecă acneea, reglează pH-ul sangvin, luptă împotriva cancerului, în special cel mamar. De asemena, sucul de lămâie previne apariția varicei și protejează inima.

Turmericul stimulează eliberarea bilei, elimină toxinele din ficat, este anticancerigen, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), este, de altfel, un bun antiinflamator, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă. Turmericul poate fi consumat zilnic mai ales dacă o persoană suferă de hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.

Ingrediente

  • 2 lămâi zemoase
  • 1 linguriță de turmeric
  • 3 linguri de miere (după gust)
  • 1 litru de apă

Preparare

Stoarceți lămâile, le puneți într-o carafă, iar apoi adăugați mierea și turmericul. Amestecați întrega compoziție până se omogenzează, iaar dacă doriți să o beți foarte rece puteți pune și câteva cuburi de gheață, plus două-trei frunze de mentă. Savuroasa limonadă cu turmeric vă va face să vă lingeți pe degete, iar cei mici se vor bucura pe deplin de o băutură naturală și foarte sănătoasă.

roselemonade1

Comments are closed.