Rețete Paște: Învață cum să prepari pască raw vegan la tine acasă

Home / Lifestyle / Rețete Paște: Învață cum să prepari pască raw vegan la tine acasă
Rețete Paște: Învață cum să prepari pască raw vegan la tine acasă

Nicoleta Luciu se pregătește intens pentru sărbătorile de Paște! Special guest star în noul episod din serialul online ”Mademoiselle Coco”, Nicoleta Luciu a învățat de la Anca Alungulesei, expert în nutritive și trainer în alimentație raw vegan, să gătească fără foc o pască raw vegan.

Mămica a patru copii, foarte vigilență în ceea ce privește alimentația acestora, Nicoleta Luciu a recunoscut că supraveghează cu strictețe că cei mici să se hrănească într-un mod cât mai sănătos. “La copii nu ai voie să faci greseli”, spune vedetă, astfel încât experiență de a pregăti o pască tradițională într-o variantă sănătoasă – fără zahăr, lapte și ouă – dar și extrem de gustoasă a încântat-o foarte mult.   “Varianta raw vegan de pască tradițională pentru sărbătorile Paștelui este însă un deșert delicios, care nu se adresează numai copiilor, ci și adulților preocupați să-și îngrijească într-un mod optim sanatatea”, spune expertul în nutriție, Anca Alungulesei.

Pască raw vegan
Pască raw vegan

Din făină de fulgi de ovăz, nuci și migdale hidratate, și îndulcit cu gem de smochine și curmale, Nicoleta Luciu a pregătit aluatul. Anca Alungulesei a pregătit în tot acest timp cremă “de branza” obținută din caju hidratat, turmeric, lapte de caju, fulgi de drojdie inactiva – bogați în vitamină B – zeamă de portocale și lămâie și bineînțeles, stafide. “Am adorat acest moment!” a mărturisit Nicoleta Luciu după ce a putut admiră și degusta rezultatul final al experienței culinare pe care a trăit-o în bucătăria raw a lui “Mademoiselle Coco”. Deși a mărturisit chiar de la început că are emoții să gătească alături de o “profesoara” în nutriție sănătoasă, Nicoleta Luciu le-a depășit rapid și a demonstrat că poate găti fără probleme un preparat raw vegan.

Cum a pregătit Nicoleta Luciu o pască raw vegan, dar și rețetă integrală pot fi descoperite mai jos.