Ritualul zilnic care te scapă de acneea rozacee!

Home / Beauty Tips / Ritualul zilnic care te scapă de acneea rozacee!
Ritualul zilnic care te scapă de acneea rozacee!

Medical vorbind, acneea rozacee este o dermatită cronică a feței, caracterizată printr-o roșeată permanentă și mici formațiuni nodulare (uneori inflamate). Apare, în general, pe zonele grase, cum ar fi nas, pomeți, bărbie. Cei afectați de acnee rozacee sunt tinerii și femeile care au peste 40 de ani. Ca și cauze, acneea apare în urma unor dezechilibre digestive, a abuzului de condimente, dar poate fi și ereditară. Dacă ai un astfel de ten, ceea ce trebuie să știi este că există un ritual al îngrijirii, pe care trebuie să îl respecți zilnic. Dacă faci asta, problemele vor dispărea!

Tratamentul poate fi complex și începe cu o vizită la dermatolog sau la cosmeticiană. Dermatologul poate stabili cauzele și poate face câteva recomandări pentru ameliorarea ei. Pentru ca rezultatele să fie din cele mai bune, alege să respecți câteva reguli de bază în îngrijirea tenului, acestea putând să ajute la ameliorarea afecțiunii de care suferi.

  • Curăță tenul cu multă atenție, folosind o emulsie ușoară sau ulei de migdale dulci. Pielea fiind ușor iritabilă și uscată, ai nevoie de produse care hidratează și nu afectează tenul.
  • Săpunul este contraindicat pentru curățarea tenului, mai ales cel acid. Alege săpunuri naturale, fără parabeni, care au în compoziție mușetel sau alte plante calmante.
  • Sunt recomandate compresele, mai ales cele de mușetel, pentru efectele sale decongestive.
  • Înainte de a merge la somn, prepară următoarea cremă: 30 g oxid de zinc, 30 g lanolină și 40 grame vaselină. Le poți găsi foarte ușor în plafar. Îți va ajuta tenul și va curăța fața, estompând zonele inflamate.
  • Ca și cremă de zi, puteți folosi ceva pe bază de propolis sau o pudră cu adaos de propolis uscat, preparată acasă. Le puteți găsi tot la plafar, în diferite combinații.
  • Fondul de ten nu este recomandat pentru acoperirea zonelor cu probleme, și asta pentru că nu reprezintă o protecție suficientă.
  • Fardul de obraz nu este nici el recomandat, și asta pentru că este iritant.
  • Puteți face cure scurte cu polen. Timp de două săptămâni, înghițiti pe nemâncate câte 2 lingurițe. Înainte de a face asta, adresați-vă unui specialist, pentru a vedea dacă nu suferiți de vreo alergie.