Cele mai frumoase destinații turistice de pe meleagurile noastre

Home / Lifestyle / Cele mai frumoase destinații turistice de pe meleagurile noastre
Cele mai frumoase destinații turistice de pe meleagurile noastre
România este o țară mereu surprinzătoare,  o țară a contrastelor și a peisajelor inedite și frumoase. Când ai puțin timp liber, urcă-te în mașină  și alege să o vizitezi pe îndelete.  Cu siguranță  va merita efortul, cu atât mai mult cu cât  nu ai apucat până acum să  faci asta. Ce ai de vizitat în România?  Începând cu Bucovina și terminând cu Delta Dunării,  toate zonele au un farmec al lor, pe care e greu să  îl uiți așa ușor.  Cu siguranță o să vrei să revii aici după  ce apuci să le vezi.

Bucovina

Pe primele locuri în topul preferințelor și al frumuseții se află  Bucovina. Este tărâmul bisericilor și al mănăstirilor,  care te încântă și  prin suprafețele împădurite. Oriunde ai întoarce capul, vezi numai peisaje pitorești,  care îți iau răsuflarea.  Este o zonă  în care tradițiile se mai păstrează, mai ales la sate, așa că o poți vizita chiar de Sărbători,  cum ar fi cele Pascale, când totul înflorește.  De asemenea, există o tradiție a incondeiatului , care încă se mai păstrează. Dacă vrei să  te bucuri pur și simplu de natură  și să te relaxezi, acesta este locul în care trebuie să ajungi.

Maramureș

Maramureș este o zonă  la fel de pitorească, în care tradițiile sunt ca la ele acasă.  De Crăciun devine totul mai spectaculos,  când localnicii își scot hainele de sărbătoare și defilează cu ele prin sat. La fel și de Paște,  când totul înflorește. Cel mai bine, când ajungi în zonă,  ar fi să te cazezi la localnici sau cel mult la pensiuni, evitând astfel hotelurilor. Gândește -te cât de frumos ar fi să  te trezești de dimineață și să îți bei cafeaua în aerul curat de munte! Poți alege orice locație pentru cazare, însă trebuie să ții cont de faptul că fiind o zonă foarte căutată,  a început să devină și  destul de costisitoare.  Încearcă să nu iei sejururi prin agenții,  ci să îți  cauți singur.

Salinele Turda

Până la Salinele Turda, ai ceva de mers, pentru că Turda nu este așa aproape. Dar odată ce ajungi prin zonă,  rupe-ti puțin din timp și fa o vizită salinelor, o sa vezi că nu o să regreți. Făcute prin fonduri europene, salinele Turda sunt unele dintre cele mai moderne saline din Europa. Salina este foarte mare și spațioasă,  având în interiorul ei și camere de cazare, unde pot sta cei care suferă de diferite afecțiuni.  Undeva, la cel mai jos nivel, care este și cel mai „ofertant”, se pot ține concerte, existând și un imens spațiu pentru diferite activități,  cum ar fi tenis de masă.  Salina este spectaculoasă prin mărimea și adâncimea ei, precum și prin spațiile pe care le are. După  ce ieși  din salină,  datorită concentrației foarte mari de sare, posibil ca organismul tău să resimta asta.

Târgu Jiu

Târgu Jiu merită vizitat pentru a vedea capodoperele lui Brâncuși : Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului . Se spune că cele trei creații sunt aliniate pe o axă.   Cele 3 creații sunt cu adevărat spectaculoase,  iar senzația pe care o ai lângă ele este absolut copleșitoare.  Tot în Târgu Jiu poți vizita și casa memorială a Ecaterinei Teodoroiu.

Delta Dunării

Delta Dunării este un adevărat paradis, din toate punctele de vedere. Este o oază  de liniște și verdeață , pe care este recomandat să  o vezi măcar  odată în viață. Pădurea  Letea este unul din punctele de atracție ale Deltei, unde poți vedea cai sălbatici,  dincolo de splendoarea florei și faunei. Sfântu Gheorghe este o altă locație pe care trebuie să o vezi, la fel ca și Sulina. Delta Dunării este unică  prin flora și fauna, dar și prin pitorescul peisajelor.