S-a deschis sezonul estival! Iată cele mai tari stațiuni de la mare: plusuri și minusuri de pe litoral

Home / Lifestyle / S-a deschis sezonul estival! Iată cele mai tari stațiuni de la mare: plusuri și minusuri de pe litoral
S-a deschis sezonul estival! Iată cele mai tari stațiuni de la mare: plusuri și minusuri de pe litoral

Dacă nu te-ai hotărât încă unde să îți faci concediul la mare, atunci acest scurt ghid te va face să îți alegi mai repede stațiunea, în funcție de ceea ce vrei să faci la mare: dacă vrei să te distrezi, dacă vrei să stai în liniște sau dacă îți dorești aventură în pădure. Posibilitățile multiple, iar Elli.ro îți oferă un scurt ghid al lucrurilor pe care ai putea să le faci în stațiunile de la mare. 

Mamaia

Dacă îți place agitația și clubbing-ul, Mamaia este clar locul în care trebuie să ajungi. Zona de Nord a stațiunii s-a dezvoltat foarte mult în această perioadă, înțesată fiind de complexe rezidențiale și cluburi de ”fițe”, care devin ultra saturate, mai ales în weekend. Ofertele sunt foarte diversificate, dar și prețurile sunt pe măsura, Mamaia fiind una dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoral. Ceea ce trebuie să știi, dincolo de zona de clubbing, este că cea mai bogată zonă de terase din Mamaia . Pregătește-te să faci o baie de mulțime, pentru că traficul și aglomerația sunt ca la ele acasă aici. Dacă vrei senzații tari, poți alege sporturi nautice (se practică în zona de Nord) sau o plimbare mai lejeră cu telegondola. Dacă ești romantic, atunci poți găsi cu siguranță o trăsură în Satul de Vacanță, care să te plimbe prin toată stațiunea, însă e foarte aglomerată zona. Încearcă să bați stațiunea la picior, nu folosi mașina, poți face până la 3 ore dintr-o parte în alta a stațiunii, din cauza traficului.

Năvodari

De la Mamaia Nord, în direcția opusă Constanței, începe Năvodari. În ultimii ani, zona s-a dezvoltat foarte mult, iar oferta privind locurile de cazare și porțiunile de plajă s-a diversificat. Aici găsești foarte multe campinguri, dar și pensiuni, unde costurile de cazare nu sunt atât de mari ca în Mamaia, iar condițiile sunt mai bune. Vei avea surpriza să găsești porțiuni de plajă amenajate fie ca cele din afară, fie pe un stil mai jeler, ca în Vama Veche. Au un farmec aparte, iar prețurile de închieri șezlonguri și de la beach bar sunt mult mai mici. Poți petrece un concediu perfect în zonă, bucurându-te de liniște. O parte din festivalurile de muzică electronică s-au mutat aici, așa că te poți distra cu prietenii, dacă îți place genul acesta de muzică. Ca și atracții, nu ai foarte multe prin zonă, dar se poate ajunge cu ușurință în Mamaia.

Neptun-Olimp-Venus-Jupiter

Situate în partea de sud a litoralului, stațiunile sunt perfecte pentru familiile care au copii. De fapt, agenții hotelieri din zonă și-au gândit și diversificat serviciile, adaptându-le acestui tip specific de public. Poți găsi unuități hoteliere care au locuri de joacă pentru copii, activități pentru copii și servicii care sunt adaptate celor mici, cum ar fi dotările hoteliere. Nu te aștepta ca prețurile să fie mai mici, pentru că sunt la fel ca în Mamaia. Un plus ar fi faptul că în ultimii ani au apărut și hoteluri tip resort, care arată foarte bine și care au foarte multe de oferit. Există și un Teatru de Vară, în Jupiter, unde săptămânal poți merge la concerte, spectacole de teatru pentru adulți și copii. În Neptun, se află și un parc de aventuri, pentru amatorii de adrenalină, iar în Mangalia, o herghelie funcțională pe timp de vară. Tot aproape de Mangalia, se află și o fermă, unde copiii pot vedea animale de casă, ponei și pot lua parte la activitățile specifice muncii de țară (plantat, cules legume, muls oi și vaci etc). Vegetația este foarte bogată, fiind cea mai verde zonă de pe litoral. Ai chiar și pădurile foarte aproape.

Comments are closed.