Sănătate curată! Beneficiile ouălor de prepeliță!

Home / Health / Sănătate curată! Beneficiile ouălor de prepeliță!
Sănătate curată! Beneficiile ouălor de prepeliță!

Ouăle de prepeliță au fost considerate o bună perioadă de timp ca fiind delicatese, și asta datorită faptului că se găseau foarte greu. Acum însă, ouăle de prepeliță se pot găsi oriunde și la prețuri cât se poate de convenabile. Din nefericire, ouăle de prepeliță nu prea sunt consumate de români sau sunt consumate foarte rar, în principal datorită dimensiunii reduse pe care o au. Cu toate acesta, ouăle de prepeliță sunt unele dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți. Care sunt beneficiile oului de prepeliță și cum poate fi folosit în diferite diete și cure de dtoxifiere? Aflați imediat, de la Elli.ro. 

Oul de prepeliță se numără printre alimentele bogate în nutrienți, care ajută corpul să se regenereze și care, printre altele, previne și îmbătrânirea, odată consumat. Oul de prepeliță conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. decât oul de găină. Totodată,  el conţine vitaminele: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf. Oul de prepeliță poate fi considerat un ou dietetic, asta datorită glucidelor nepericuloase pe care le conține, aminoacizilor și factorilor antialergici, precum și a enzimelor anticolesterol. O adevărată minune pentru sănătate!

Ce beneficii are oul de prepeliță

Pe cât de mic e, pe atât de puternic devine în tratarea bolilor și afecțiunilor. Veți rămâne uimiți atunci când veți citi ce beneficii are oul de prepeliță asupra organismului!

  • Dacă suferiți de scleroză coronariană, o cură cu 240 de ouă de prepeliță vă va ajuta să trecceți peste această boală. Oul de prepeliță ajută inima să funcționeze normal.
  • Un ou de prepeliță pe zi previne cataracta, și asta datorită faptului că oul ese bogat în antioxidanți.
  • Dacă ați trecut printr-o perioadă de maximă oboseală și stres, o cură cu ouă de prepeliță sunt fix ceea ce trebuie ăentru a vă ajuta să vă revenți. Oul revigorează organismul și îl face să funcționeze la capacitate maximă. O cură cu 240 de ouă este indicată pentru a vă repune pe picioare, iar organele să se refacă.
  • Dacă ați suferit o intervenție chirurgicală, ouăle de prepeliță sunt minunate pentru a vă face să vă reveniți. Sunt eficiente chiar și în tratamentul chimioterapic.
  • La fel ca și ginseng-ul, ouăle de prepeliță înbunătățesc memoria, protejând celulele nervoase.
  • Hepatita este combătută prin consum de ouă de prepeliță. La fel și în cazul TBC-ului, caz în care se poate începe o cură din coji de ou de prepeliță

Cura cu ouă de prepeliţă este recomandată și pentru afecţiuni circulatorii, gută, diabet, boli nervoase, astm broşic, erupţii cutanate,  sinuzită, eczeme, amigdalită, osteoporoză, spasmofilie, hipertensiune arterială și impotenţă sexuală. Specialiștii recomandă, în funcție de afecțiunile suferite și de cât de grave sunt acestea, cura cu 60, 90, 120 şi 240 de ouă. Ouăle se consumă crude, nu gătite, pentru a nu-și pierde din valoarea nutrițională. În timpul curelor, nu se bea alcool.