Sarea neagră de Himalaya, ingredientul minune care te vindecă de orice!

Home / Beauty Tips / Sarea neagră de Himalaya, ingredientul minune care te vindecă de orice!
Sarea neagră de Himalaya, ingredientul minune care te vindecă de orice!

Sarea neagră de Himalaya are o proveniență aparte și o compoziție chimică unică. Ea provine din mediul vulcanic și este impregnată și îmbogățită natural cu minerale și vitamine. Poate arăta ciudat la prima vedere, având și un gust aparte, aproape sulfuros. Acest tip de sare conține și cenușă vulcanică, incredibil de benefică pentru sănătate datorită compușilor activi pe care îi are! Iată ce beneficii are sarea neagră de Himalaya, odată consumată!

Sarea neagră de Himalaya este estrasă din regiunile vulcanice din Pakistan și India. Potrivit medicilor de medicină alternativă, aceasta este cea mai sănătoasă dintre toate tipurile de sare, fiind recomandată persoanelor cu hipertensiune și chiar persoanele care urmează diete sărace în sare.

Sarea amară, cea care îți ia orice durere cu mâna! Iată ce miracole face

În starea ei pură, nealterată, sarea neagră de Himalaya are următoarele beneficii și proprietăți pentru organism:

  • Antibacteriene;
  • Vermifuge;
  • Antiflatulente, astfel încat nu produce balonare;
  • Stimulează măduva hematogenă să producă globule roșii, tratând anemia;
  • Stimuleaza funcțiile inimii;
  • Rol antiacid, fiind considerată ca aliment alcalin;
  • Efecte antioxidante;
  • Arde grăsimile.

Sarea neagră se poate folosi și în bucătărie, numai că trebuie să fiți foarte atenți la gustul specific pe care îl poate da mâncării. Provenind din mediul vulcanic, ea are un gust sulfuros profund. În combinație cu mâncarea, acest gust se mai atenuează, dar tot trebuie să fiți atenți la acest lucru.

Ce știi despre curătarea dinților cu sare? Ai încercat vreodată?

Sarea neagră nu crește riscul retenției de apă, fiind recomandată persoanelor cu boli cardiovasculare sau hipertensiune. Ea calmează arsurile la stomac și durerile de burtă, fiind mai eficientă decât cărbunele activ.

Poate fi folosită și în rutinele de frumusețe, fiind eficientă în îndepărtarea coșurilor și a punctelor negre și albe de pe față. Este un bun exfoliant și detoxifiant. Este recomandat a fi folosită cu baze grase, cum ar fi uleiurile sau unturile, pentru că deschidratează pielea.

 

 

Sarea neagră arde grăsimile, fiind recomandată în curele de slăbire, dar și cele de detoxifiere.