Șase factori din cauza cărora NU reușești să slăbești

Home / Diet and Fitness / Șase factori din cauza cărora NU reușești să slăbești
Șase factori din cauza cărora NU reușești să slăbești

Nu mai este un secret că obezitatea a ajuns o problemă la nivel mondial și tot mai multe persoane suferă de această afecțiune. Vă prezentăm șase factori care ajută această boală să se dezvolte.

De-a lungul timpului, experții considerau că două elemente sunt vinovate pentru obezitate. Numărul mare de calorii plus o viață sedentară este egal cu kilograme multe în plus. Iată că lucrurile nu stau chiar așa, iar chestiunea cu grăsimea este mai complexă decât noi credeam. Evident, mâncarea în exces și lipsa sportului sunt un plus în această problemă. Potrivit lui Jennifer Kuk, autorul unui studiu realizat la Universitatea York  din Toronto, obezitatea și faptul că slăbim foate greu, deși ținem cure de slăbire , are la bază mai mulți factori, iar cel mai important este stilul de viață. Modul în care ne simțim și cum transmitem energia este foarte important.

  • Alimentația plină cu chimicale

De la șamponul pe care îl folosim pentru spălatul părului până la mâncarea cea de toate zilele, totul este bazat pe chimicale. Și pentru că hrana noastră este în general procesată, modificată genetic, iar produsele pe care le folosim sunt de asemenea pline de chimicale, aceste lucruri afectează sănătatea noastră și totodată greutatea. Din cauza alimentelor menșionate, multe persoane iau în greutate mai mult decât este normal. Mare grijă la ce mâncați, contează foarte mult.

  • Schimbări în organismul nostru

Alimentația procesată produce mari schimbări în corpul nostru, iar microorganizmele care traiesc în noi își schimbă și ele structura din cauza chimicalelor, iar acest lucru duce la obezitate.

  • Folosiea antidepresivelor

Conținutul chimic al acestor pastile care sunt de fapt un tratament pentru diferite boli psihice, precum depresia, atacuril de panica, anxietatea, nu fac altceva decât să influențeze negativ hormonii. Creșterea în greutate este, printre altele, unul dintre efectele secundare ale acestor medicamente, inhibitori speciali selectivi ai recaptării serotoninei, cum ar fi Celexa, Lexapro, Paxil, Prozac și Zoloft .

  • Stresul cronic și cortizolul

Stresul afectează întregul organism. Din cauza stresului ne îmbolnăvim întreg corpul, de la inima, ficat, absolut toate organele sunt conectate între ele și toate se activează pe cale emoțională. Stresul este cel mai mare dușman al omului. Legătura dintre stres si obezitate sunt hormonii, în special cortizolul, hormonul stresului. Când nivelul de stres este ridicat, atunci crește și nivelul de cortizol , care poate crește apetitul. Este vorba de mâncatul emoțional . În situații de stres, multe persoane înfulecă tot ce găsesc atunci când sunt sub tensiune, stres, anxietate sau depresie.

  • Lipsa de somn

Cele opt ore de somn pe zi sunt sfinte. Deși nu v-ași gândit niciodată cât este de important somnul. El are un rol foarte important în viața noastră. Dacă nu dormi ești irascibil, nu funcționezi normal, iar asta pentru că organismul nu s-a odihnit suficient. Așadar, există o legătură între somn și obezitate. Un studiu realizat pe 13,742 de adulți la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, cercetării au realizat că în comparație cu persoanele care au dormit șapte până la nouă ore pe noapte, persoanele care au primit șase sau mai putine ore de somn au fost mai susceptibile de a fi obezi și au obezitate abdominală.

  • Metabolist leneș

Lupta împotriva greutății este grea, iar de cele mai multe ori, oamenii țin diete drastice, iar apoi înfulecătot ce prind. Asta nu este o soluție, iar din cauza acestui stil vicios metabolismul nostru devine mai leneș, fără forță și slab.