Scapă de părul nedorit fără a te duce la salon! Cea mai simplă metodă de epilare!

Home / Beauty Tips / Scapă de părul nedorit fără a te duce la salon! Cea mai simplă metodă de epilare!
Scapă de părul nedorit fără a te duce la salon! Cea mai simplă metodă de epilare!

Părul nedorit de pe față sau orice alte zone ale corpului te face să te simți mai puțin atractivă și să ai din ce în ce mai puțină încredere în tine. Există două măști cât se poate de eficiente, pe care dacă le aplici, nu numai că îți vor reda strălucirea pielii, dar te vor scăpa și de aspectul inestetic al părului care începe să crească!

Citește și: Te vei îndrăgosti instant de aceste remedii pentru corp și față! Pielea ta va străluci

Este adevărat, ai nevoie de câteva ingrediente puțin mai speciale, cum ar fi o pastă tipic indiană, care se numește ”ubtan”, făină de năut și linte roșie. Le poți găsi fie la magazine naturiste, fie la magazine cu specific indian(sau chiar în hypermarketuri, unde de obicei găsiți un stand pentru produse de proveniență…exotică). După aplicare, aceste măști se dau jos, având și un efect de exfoliere. Modul în care le dai jos îți permit să îndepărtezi și părul nedorit, care crește mai rar și ceva mai fin ca și structură decât înainte. Deși această metodă este naturală și nu va dăuna pielii, trebuie să spunem că rezultatele nu vor fi imediate, ci se vor vedea după câteva luni abia.

Aplicând aceste măști nu numai că înlături părul nedorit, dar și reduci cearcănele și roșeața pielii. Sunt perfecte pentru pielea predispusă la acnee. Făina de năut este perfectă pentru a curăța tenul și a absorbi sebumul în exces. Este și un scrub excelent pentru față.

epilare faciala acasa

Mască de îndepărtare a părului cu făină de năut

Ingrediente

  • Făină de năut
  • Pudră de lemn de santal
  • Cremă de lapte
  • Ulei de muștar
  • Apă de trandafir
  • Turmeric

Mod de preparare

Puneți două linguri de făină de năut într-un castrol mai micuț. Adăugați o lingură de cremă de lapte și două linguri de pudră de santal. Completați cu o lingură de ulei de muștar și una de apă de trandafiri. Adăugați puțin turmeric și amestecați până obțineti o pastă omogenă. Aplicați pe față sau pe zonele unde vreți să scăpați de păr și lăsați să acționeze, apoi frecați usor pentru a o îndepărta. În timp, părul se va subția și nu va mai crește.

Mască de îndepărtare a părului cu linte roșie

Ingrediente:

  • Linte roșie
  • Floridină
  • Pudră de santal
  • Miere

Mod de preparare:

Râșniți o ceașcă de linte roșie, până o transformați în pudră fină. Adăugați două linguri din această pudră într-un bol. Puneți peste o lingură de floridină și o linguriță de pudră de santal. Adăugați două linguri de miere și amestecați până obțineți o pastă. Aplicați și lăsați să acționeze 20 de minute. Apoi frecați ușor pentru a îndepărta pasta.