Scapă de porii dilatați cu aceste două ingrediente

Home / Beauty Tips / Scapă de porii dilatați cu aceste două ingrediente
Scapă de porii dilatați cu aceste două ingrediente

Mari sau mici, porii sunt deschideri de foliculi de păr, care acționează ca o poartă de acces pentru toxinele din corp eliberate prin transpirație. Porii mari sunt o problemă cosmetică comună atât pentru bărbați și femei, deoarece aceștia sunt mai vizibili. Există mai mulți factori de risc pentru pori mari și cele mai frecvente includ tenul gras, vârsta și genetica. Din cauza dimensiunii lor, aceștia pot cu ușurință să se blocheze cu resturi și uleiuri, cum ar fi sebum, ceea ce face ca tenul să fie predispus la probleme.

Punctele negre nu produc în mod normal pori mari, dar ele sunt un rezultat nedorit al acestora. Pentru a fi mai clari, apar puncte negre ca urmare a murdărie și sebumului în exces, care se acumulează în porii mari. De asemenea, funcția glandei sebacee, regenerarea celulelor, colagenul și elastina fac ca pielea să îmbătrânească, iar porii să fie mai vizibili ca înainte.

Citește și Mănâncă asta în fiecare dimineață și spune adio grăsimii!

Cum pot fi preveniți porii dilatați

Nu puteți evita genetica, asta e sigur. Dar ceea ce se poate face este de a minimaliza aspectul porilor dilatați.

Primul pas în fiecare tratament de îngrijire a feței este igiena corectă. Cel mai important lucru este să nu mergeți la culcare cu mahiaj pe față. Următorul lucru pe listă este să folosiți măști de față făcute în casă, care pot fi cu adevărat eficiente în îmbunătățirea aspectului pielii, reducând astfel la minim apariția de pori mari.

Mască împotriva porilor dilatați

Măștile cele mai eficiente pentru tratarea pori mari sunt cele bazate pe albuș de ou. Albușul de ou este abundent în proteine și substanțe nutritive care hrănesc pielea. Bate un albuș de ou și adaugă câteva picături de suc de lămâie. Aplicați masca pe față și lăsați-o așa timp de 15 minute sau până când se usucă. Vei simți pielea cum te strânge un pic. Se clătește cu apă călduță.

Se repetă tratamentul cel puțin o dată pe săptămână, pentru rezultate optime.