Scapă de monturile de la picioare în mod natural. Există o soluție simplă, dar cu efect puternic

Home / Health / Scapă de monturile de la picioare în mod natural. Există o soluție simplă, dar cu efect puternic
Scapă de monturile de la picioare în mod natural. Există o soluție simplă, dar cu efect puternic

Monturile sunt o deformare a piciorului cauzată, în principiu, de încălțămintea mult prea strâmtă, îngustă sau care forțează piciorul să stea într-o poziție incomodă. Cauza exactă a monturilor este încă necunoscută, însă oamenii de știință susțin că un factor declanșator poate fi și genetica. Persoanele care au avut în familii rude care au suferit astfel de afeecțiuni sunt mai predispuse sa le mosteneașcă, de asemenea și artrita reumatoida, obezitatea și boala piciorului plat.

CORPUL TĂU TE AVERTIZEAZĂ CU O LUNĂ ÎNAINTE CĂ URMEAZĂ SĂ FACI ATAC DE CORD! ACESTEA SUNT SEMNELE INFARCTULUI

Monturile pot deveni un adevărat coșmar pentru cei care suferă de această afecțiune, deoarece se manifestă prin dureri în zona în care există aceste deformări ale piciorului. Pentru a reduce disconfortul creat este necesar să renunțați la purtarea pantofilor incomozi și să luați în picioare doar încălțăminte comodă, care să nu vă jeneze piciorul. Monturile sau Hallux Valgus sunt recunoscute după deformarea degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea vârfului halucelui spre celelalte degete însoţit de devierea medială a metatarsului către interiorul piciorului. Pe lângă aspectul inestetic, aceste monturi sunt și foarte dureroase.

În timp, aceste deformări se agravează, unghiul metatarso-falangian și intermetatarisan devine mai mare, iar piciorul se deformeaza. Un unghi metatarsian normal este mai mic de 9 grade și cel metatarso-falangian mai mic de 15 grade.

Există o rețetă care te poate ajuta să scapi de monturile de la picioare pe care o poți prepara chiar acasă la tine.

Remediu monturi pentru uz intern

Este indicat ca remediul să fie realizat dimineața, chiar după ce v-ați trezit și ați luat micul dejun. Așadar, puneți pentru 15 minute 300 de mililitri de apă la fiert împreună cu câteva frunze zdrobite de foi de dafin, după care țineți compoziția peste noapte într-o oală închisă sau un termos.

A doua zi, strecurați compoziția printr-o strecurătoare și consumați-o pe parcursul întregii zi. Timp de 10 zile procedați la fel, după care faceți o pauză de-o săptămână. Veți observa că se va schimba culoarea unrinei, dar acest lucru nu trebuie să vă îngrijoreze, deoarece tratamentul elimină depozitul de sare din corp. Rezultatele nu vor întârzia să apară în cazul monturilor, care nu vor mai provoca dureri și cu timpul se pot retrage.  Acest tratament ar trebui să dureze aproximativ 2 luni, iar după acest timp durerile vor dispărea complet.

Remediu monturi pentru uz extern

Pisați 5 frunze de foi de dafin și turnați peste ele 100 de mililitri de alcool cu o concentrație de 90 de grade. Lăsați compoziția la macerat timp de o săptămână, după care o puneți peste un tifon și o așezați în zona monturilor. Lăsați să acționeze peste noapte. Înainte de acest procedeu stați cu picioarele înmuiate în apă cu bicarbonat de sodiu.

Îndepărtați picioarele, aplicați remedia și puneți niște șosete scurte din bumbac. Combinația de iod și aspirină funcționează excelent în tratamentul bunilor, durerilor articulare și a altor creșteri.

Tratamentul ortopedic pentru îndepărtarea monturi

Pentru a ameliora durerile și a reduce monturile puteți încerca tratamentul ortopedic care semnifică purtarea unor de orteze în timpul nopţii sau îndepartatoare între degete susținute de tratamente antiinflamatoare locale și orale pentru a ajuta la reducerea durerii și inflamației locale.

Tratamentul chirugical pentru îndepărtarea monturilor

Tratamentul chirurgical se realizează prin reaxarea osului sau prin întărirea sistemul musculo-tendinos al halucelui . ” Cele mai folosite tehnici sunt osteotomia tip chevron, scarf și akin unde osul este tăiat, repoziţionat la unghiul anatomic corect, după care se fixează  cu șuruburi speciale c ce permit corecția zonelor de sprijin a piciorului și dispariția  durerii. Recuperarea se face rapid, chiar după câteva zile.”, susține doctorul ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist în chirurgie artroscopica, leziuni sportive și proteze personalizate.

Dacă v-a plăcut acest articol îl puteți distribui pe Facebook

Sursa: workouthit.com / csid.ro

Comments are closed.