Scapă natural de depozitele de grăsime din jurul ochilor cu aceste remedii simple!

Home / Beauty Tips / Scapă natural de depozitele de grăsime din jurul ochilor cu aceste remedii simple!
Scapă natural de depozitele de grăsime din jurul ochilor cu aceste remedii simple!

Depozitele de grăsime pe care le puteți observa în jurul ochilor sunt umflături de grăsime care se dezvoltă sub piele, de obicei, în canthus-ul interior al pleoapei superioare. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de xantelasmă. Persoanele care nivel ridicat de colesterol, ciroză sau diabet zaharat sunt la un risc mai mare de a dezvolta această problemă. Depozitele de grăsime din jurul ochilor sunt mai frecvente în rândul persoanelor care au vârsta între 40 și 60 de ani. În cazul în care cauza este un nivel ridicat de colesterol în sânge, trebuie să luați măsuri pentru a reduce nivelul de colesterol.

Iată câteva soluții pentru a rezolva această problemă a depozitelor de grăsime din jurul ochilor:

Usturoi

Cel mai bun și cel mai popular tratament la domiciliu pentru xantelasmă este usturoiul. Enzimele prezente în usturoi ajută la aplatizarea micilor depozite de grăsime. Usturoiul este de asemenea benefic pentru reducerea unui nivel ridicat de colesterol. Feliați un cățel de usturoi sau zdrobiți câțiva căței de usturoi pentru a face o pastă. Aplică-l pe zona afectată și acoperiți cu un tifon, astfel încât usturoiul să nu intre în ochi. Lasă-l pe timp de 10 până la 15 minute, apoi se spală cu apă caldă. Se repetă, o dată pe zi, timp de câteva zile. De asemenea, puteți mânca 2 până la 3 căței de usturoi crud pe stomacul gol  zi de zi. Dacă preferați să luați un supliment de usturoi, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră. Nu utilizați usturoi pe piele pentru o durata mai lungă, deoarece poate arde pielea.

Cojile de banane

Pentru a dizolva depunerile de colesterol din jurul ochilor într-un mod sigur și natural, coji de banane sunt foarte eficiente. Coaja are proprietăți antioxidante puternice și enzimele din ea ajută la dizolvarea depozitelor de grăsime pe cale naturală. Taie o bucată mică de  coajă de banană. Așezați cu atenție partea interioară a cojii peste depozitul de colesterol. Utilizați un bandaj  pentru a fixa coaja și se lasă peste noapte. În dimineața următoare, îndepărtați coaja și se spală zona cu apă. Se repetă în fiecare noapte până când umflătura nu mai este vizibilă.

Migdale

Migdalele au potențialul de a reduce colesterolul LDL în organism, ele sunt, de asemenea, eficiente în reducerea petelor de colesterol din jurul ochilor. Adaugă un pic de lapte la 1 linguriță de pulbere de migdale pentru a forma o pastă. Aplică pe zona afectată și se lasă să se usuce. Cu un deget ud, frecați ușor pe pastă. Se repetă o dată pe zi.