Remediile naturiste care te scapă de pistrui

Remediile naturiste care te scapă de pistrui

Pistruii sunt pete de dimensiuni variabile, o acumulare de pigment brun (melanină). Pistruii apar ca urmare a expunerii prelungite la soare sau din cauza factorului genetic. Atunci cand soarele devine puternic și prezent, particulele de melanină devin active, lucru care duce la accentuarea pistruilor. Există remedii pentru a elimina pistruii cu ajutorul medicinei, ori farmaciei naturiste.

Citește și: Ai dureri de cap? Uite ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele: este cel mai simplu remediu!

Pistruii pot fi eliminati cu ajutorul remediilor naturiste, însă trebuie ca tratamentul să fie respectat. De asemenea, o vizită la medicul dermatolog poate salva situația.

  • 3-4 tamponări pe zi cu ceapă sau praz. Pentru a fi mai eficient, sucul de ceapă se amestecă cu puțin suc de lămâie și miere. Se aplică de două ori pe zi.
  • Loțiuni cu lapte cald, în care s-au macerat 24 de ore rondele de castraveți.
  • Loțiuni din suc de creson și miere. Cresonul în proporție de 3/4, iar mierea în proporție de 1/4. Se aplică dimineața și seara. După uscare, se spală cu apă. Același efect au și loțiunile cu suc de păpădie de la locul de rupere al tulpinii florale, intercalat cu loționări de decoct de flori de păpădie. Se folosesc 4 linguri de flori la o cană de apă.
  • Spălături și comprese de 2 ori pe zi cu decoct din 40 g rădăcină păpădie la un litru de apă. Frunzele de pătrunjel (50 de grame/ 1 litru de apă) au același efect de înlăturare a pistruilor.
  • Frecții faciale cu ceapă zdrobită în oțet, de două ori pe zi
  • Loționări cu frunze de dedițel, o linguriță de dedițel la un litru de apă/
  • Macerat cu o mână de hrean ras într-un sfert de litru de oțet. Se lasă 5-6 zile, apoi se ung pistruii și zonele afectate.
  • Macerat cu ulei de muguri de plop negru, aplicat seara, înainte de culcare. Peste 20 de muguri de plop uscați și măcinați se pun în 100 ml de ulei de măsline. Se ține amestecul la cald, timp de trei săptămâni, agitându-se sticla zilnic. Se strecoară și se pune la frigider. Pentru pete cauzate de soare se fac tampinări cu ulei de muguri de plop. Sau,cel mai simplu, cumpărați acest ulei de la magazinele naturiste. Este la fel de bun și la fel de eficient.

ten cu pistrui make up

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist regăsite pe site-ul bloguldefrumusete.ro.

Comments are closed.