Scorțișoara, cel mai bun remediu pentru stres! Iată ce alte beneficii uimitoare aduce corpului tău

Home / Health / Scorțișoara, cel mai bun remediu pentru stres! Iată ce alte beneficii uimitoare aduce corpului tău
Scorțișoara, cel mai bun remediu pentru stres! Iată ce alte beneficii uimitoare aduce corpului tău

Când ești stresată, un simplu ingredient te poate calma aproape instantaneu, iar acela este scorțișoara! Folosește-o ori de câte ori te simți tensionată, iar presiunea se va dizolva ca prin magie. O poți adăuga în cafea sau o poți consuma într-un amestec cu miere. Substanțele conținute de scorțișoară o transformă într-un remediu excelent antistres. Pe lângă asta, scorțișoara mai are și alte beneficii la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Scorțișoara, remediu antistres

Studiile au arătat că mirosul de scorțișoară ajută corpul să se relaxeze și te face pe tine să te simți mai puțin stresată. Așa că pune câteva bețe de scorțișoară în casă sau aprinde lumănări cu miros de scorțișoară, pentru a elimina stresul din viața ta. O poți pune și în ceai sau cafea, pentru a-ți induce o stare de liniște sau poți mesteca o gumă cu aromă de scorțișoară pentru a te ajuta să te focusezi doar pe cei ai nevoie.

Stabilizează nivelul de zahăr din sânge

De cele mai multe ori, tindem să consumăm mult prea mult zahăr, ceea ce devine toxic pentru organism și pentru dietele noastre de slăbit. Poți stabiliza nivelul zahărului din sânge și poți stopa pofta de zahăr adăugând scorțișoară în cafeaua de dimineață. Este suficientă o jumătate de linguriță pentru a avea efectul dorit.

Citește și: Planta cu cel mai mare conținut de Omega 3, de care toți au uitat, face minuni în curele de slăbire! Se numește agurijoară sau iarba grasă!

Poți consuma scorțișoară cu miere. Vei vedea ce transformări au loc în corpul tău
Poți consuma scorțișoară cu miere. Vei vedea ce transformări au loc în corpul tău

Citește și: Din secretele Indiei: 7 motive pentru care ar trebui să mănânci mango crud. O să-l cumperi imediat

Conservă resturile de mâncare

Nu mai trebuie să arunci resturile de mâncare de acum înainte, mai ales atunci când sunt sărbători și mereu gătești în exces. A adăuga puțină scorțișoară în mâncare face cu adevărat minuni, pentru că scorțișoara împiedică bacteriile să se reproducă.

Previne acneea

Scorțișoara este foarte bună și în tratarea și prevenirea acneei cauzate de stres. Pentru asta, folosește cu încredere măști de față care să conțină scorțișoară în compoziție, iar tenul tău va arăta minunat. Scorțișoara și mierea sunt amândouă anti-inflamatorii și antibacteriene, iar combinându-le vei avea un remediu eficient împotriva coșurilor. Dacă faci asta, lasă amestecul mai mult timp pe față, pentru maxim de eficiență.

Te scapă de furnici

Furnicilor nu le place scorțișoara. așa că dacă ai probleme cu micuțele insecte, pune praf de scorțișoară în zonele afectate, pentru a scăpa definitiv de ele.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.