Semințele care îți salvează inima! Cel mai bun tratament și împotriva prostatei, dar și a insomniei

Home / Health / Semințele care îți salvează inima! Cel mai bun tratament și împotriva prostatei, dar și a insomniei
Semințele care îți salvează inima! Cel mai bun tratament și împotriva prostatei, dar și a insomniei

Cu toate că îți sunt cât se poate de cunoscute, semințele de dovleac nu s-au numărat niciodată printre preferatele tale, pentru că sunt destul de grele și nu le poți digera la fel de ușor ca semințele de floarea soarelui, de exemplu. Dar beneficiile pe care acestea le au asupra organismului depășesc orice imaginație, la propriu! Ele îți ajută inima și sistemul imunitar, ajutând și la sănătatea prostatei.

Citește și: Vara asta slăbim 100%: înlocuitorul perfect al zahărului! Are zero calorii

Susțin sistemul imunitar

Având foarte mult zinc, semințele de dovleac ajută la stimularea și susținerea sistemului imunitar, prevenind apariția bolilor. Tot zincul este cel care accentuează și reglează simțurile, inducând în același timp și buna dispoziție la nivelul întregului organism. Ochii și pielea au și ele de câștigat de pe urma zincului, precum și somnul, care devine liniștit.

Previne apariția bolilor de inimă 

Pentru că au grăsimi sănătoase și sunt o sursă bogată de antioxidanți și fier, semințele de dovleac au un rol foarte important în prevenirea și tratarea bolilor de inimă și ficat, mai ales dacă sunt amestecate cu semințe de in. În plus, conțin și foarte mult magneziu, o cană de semințe de dovleac reprezentând aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de magneziu. Consumate, semințele de dovleac ajută la pomparea sângelui de către inimă și la formarea oaselor și dinților. Semințele de dovleac, la fel ca nucile și alte tipuri de semințe crude, sunt și surse excelente de Omega 3.

seminte de dovleac

Susține sănătatea prostatei, în cazul bărbaților

Tot conținutul de zinc este cel care ajută la prevenirea afecțiunilor ce țin de prostată, în cazul bărbaților. Este dovedit științific că semințele de dovleac ar putea juca un rol în tratarea hiperplaziei prostatice beningne, de exemplu.

Perfecte pentru un somn liniștit

Semințele de dovleac conțin o anumită substanță care ajută la reglarea programului de somn și la eliminarea insomniilor. Această substanță este convertită în serotonină, iar mai apoi în melatonină, supranumită și hormului somnului. Dacă mănânci câteva semințe de dovleac înainte de somn, vei dormi pur și simplu neîntoarsă!

Semințele de dovleac au proprietăți antiinflamatorii

Acest tip de semințe au puternice proprietăți antiinflamatorii. Studiile arată că efectul acestora este similar indometacinei (medicament antiinflamatorii), numai că nu are efecte secundare și este cât se poate de naturală.