0

Simptomele care prevestesc infarctul cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte

Simptomele care prevestesc infarctul cu câteva săptămâni sau chiar cu câteva luni înainte ca acesta să aibă loc sunt evidente. Medicii susțin că 70% dintre persoanele care au probleme cu inima și sunt în faza în care pot suferi un infarct miocardic primesc semne din partea organismului înainte ca afecțiunea să aibă loc.

PROCEDURA DE REÎNTINERIRE A CELEBRITĂȚILOR DE LA HOLLYWOOD / VIDEO

Până acum, majoritatea dintre oameni știau că durerile în piept prevestesc infarctul, însă studiile au descoperit că sunt anumite simptome care ne anunță că avem probleme cu inima și că nu mai funcșionează în parametrii normali, iar infarctul este pe cale să aibă loc în viitorul apropiat, dacă nu facem ceva în acest sens. Fiecare persoană este diferită, iar aceste semnale pe care corpul le dă sunt în funcție de vârstă și sex.

Femeile pot avea simptome de vărsături, greață, amorțirea brațului, durere în zona pieptului, crame în zona superioară a abdomenului, traspiraţie excesivă şi rece. De asemenea, atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților, alte simptome care prevestesc infarctul sunt oboseala, slăbiciunea, insomnia, durerile de maxilar sau de urechi care apar și dispar pur și simplu. Poți suferi de inimă și dacă picioarele se umflă în mod regulat fără să ai vreo afecțiune renală. Când muşchiul inimii nu mai funcţionează corect, circulaţia sanguină este afectată, motiv pentru care apar retenţia de lichide şi edemelor.

La persoanele cu diabet sau la vârstinici pot apărea dureri precordiale de scură durată sau dureri cu localizări mai puţin sugestive cum ar fi zona gâtului şi mandibulei, în spate în braţe sau în zona abdomenului superior.

SIMPTOMELE CARE PREVESTESC INFARCTUL CU CÂTEVA SĂPTĂMÂNI SAU CHIAR LUNI ÎNAINTE

FOTO: PEXELS.COM

answear.ro%20

S-ar putea să-ți placă și...