tratament cearcane
0

Spune adio cearcănelor negre și inestetice de sub ochi. După ce vei încerca această metodă vei arăta cu totul altfel

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, așa că trebuie să avem grijă de ei. Sunt multe femei care se confruntă însă cu probleme inestetice, iar anumite zone ale feței suferă modificări în timp. Cearcănele sunt cea mai comună problemă la femei. Cum să scapi de cearcăne? Metodele sunt multiple, însă puține dintre remediile existente dau cu adevărat randament. Iată cum poți scăpa cu adevărate de cearcănele negre de sub ochi.

Uneori, ochii noștri pot părea obosiți, umflați, iar pielea de sub ochi să fie neagră, ori ușor închisă la culoare. Cearcănele apar din mai multe motive, poate fi din cauza geneticii, lipsa somnului, alimentația nepotrivită, stresul, necesitatea de a purta ochelari, statul prea mult în fața calculatorului ori a smartphone-ului. Toți acești factori duc la apariția cearcănelor. Poți reduce cearcănele, ori să le elimini definitiv dacă dormi suficient, te hidratezi corespunzător, dar și prin alte metode naturale cu adevărat folositoare.

Cum să scapi de cearcăne

Sucul de cartofi elimină cearcănele

Pentru a avea succes în tratamentele împotriva cearcănelor trebuie să știi care sunt alimentele care te pot ajuta în acest sens. Cartoful, spre exemplu, este o sursă de vitamine și ajută la eliminarea cearcănelor de sub ochi. Dacă razi un cartof, ori îl tragi prin blender sau chiar îl storci, poți aplica sucul sau masca de cartofi pe toată fața, inclusiv în zona cearcănelor, iar rezultatele vor fi remarcabile. Cartoful aduce o mulțime de benefice organismului uman. Sucul crud de cartof tratează aciditatea gastrică şi ulcerele, având un efect calmant şi cicatrizant asupra mucoaselor digestive. Este emolient, bun diuretic şi antispasmodic. Cartoful conține fier, fosfor, calciu, fibre, vitamina C, Vitamina B6, magneziu, carbohidrați şi zinc. Cartoful este eficient în tratarea tratarea arsurilor, degerăturilor, crăpăturilor pielii, ulceraţiilor şi edemelor pleoapelor. De asemenea, împachetările cu cartof calmează durerile musculare.

Pungile de ceai te scapă de cearcăne

Ai băut un ceai verde sau de mușețel? Nu arunca la coșul de gunoi pungile de ceai, ci aplică-le pe ochi. Sunt bogate în antioxidanți care reduc culoarea neagră de sub ochi. Este o metodă ieftină și care dă randament în timp. Trebuie să te înarmezi cu răbdare înainte de începerea unui tratament naturist, pentru că rezultatele nu vin peste noapte.

Masaj cu ulei de migdale în jurul ochilor

Uleiul de migdale este un emolient perfect pentru pielea sensibila de sub ochi. Dacă îți vei masa ochii zilnic cu ulei de migdale poți scăpa atât de ridurile fine, cât și de cearcănele inestetice.

Castraveții elimină cearcănele

Dimineața, la prânz și seara, castravetele face minuni pentru ten. Aplicați felii de castravete crud pe față, pe zonele afectate de pete sau cearcăne. Cu timpul, zona neagră de sub ochi va dispărea datorită proprietăților din castraveți. Castraveții conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, un conținut ridicat de săruri minerale, printre care calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu și fier.

S-ar putea să-ți placă și...