Spune adio durerii de dinți cu aceste remedii originale! Durerea va trece instant!

Home / Health / Spune adio durerii de dinți cu aceste remedii originale! Durerea va trece instant!
Spune adio durerii de dinți cu aceste remedii originale! Durerea va trece instant!

Durerile de dinți nu vor să îți dea pace. Gingiile s-au inflamat și nu arată deloc bine. Există multiple remedii naturiste pentru asta, despre care noi, Elli.ro am mai vorbit de câteva ori. Dar remediile naturiste sunt atât de diversificate, încât merită să mai abordăm o dată acest subiect. Ceea ce trebuie să rețineți este că dacă vă dor dinții și durerea persista, trebuie să ajungeți la un stomatolog.

De câte ori vă sâcâie durerea de dinți,  puteți încerca unul din aceste remedii naturiste, care nu dau niciodată greș. Sunt combinații de plante, care au efect analgezic și vor lua durerea cu mâna.

Pastă ghimbir și ardei iute

Amestecă părți egale din aceste ingrediente și pune puțină apă,  până când obții o pasta omogenă. Îmbibă  o bucată de vată în acest amestec și aplic-o peste zona cu probleme. Ambele ingrediente activează căldura și sunt puternice dezinfectante. Lasă bucata de vată acolo până când durerea se mai ameliorează puțin. Este posibil să simți că te arde, este perfect normal să simți asta.

Apă sărată 

Un amestec de apă sărată face minuni pentru durerile de dinți.  Pune o lingură de sare în apă călduță și clătește gura cu acest amestec timp de 30 de secunde. Este una din cele mai eficiente remedii pentru durerile dentare. Curăță cavitatea bucală și trage afară fluidul care a dus la apariția inflamației.  Poți aplica ori de câte ori este nevoie.

Gheață

Pune un cub de gheață peste zona cu probleme și menține pentru 15 minute. Îți va amorți nervii și va face minuni pentru durerea de dinți. Poți muta gheața de pe dinte pe obraz. Se spune că dacă îți masezi mâna cu un cub de gheață, durerea de dinți va trece. Explicația e simplă,  când nervii din degete trimit semnalul de rece către creier, acest lucru va face ca durerea să dispară.

Mir

Poți ajuta la alinarea durerii și cu o tinctură de mir. Este un puternic astringent, care reduce inflamația și omoară și bacteriile în același timp. Pune o linguriță de mir în două pahare de apă,  ca și cantitate și lasă să fiarbă pentru 30 de minute. Strecoară și lasă să se răcească. Apoi folosește soluția pentru a clăti gura de câteva ori pe zi. Vei vedea cum durerea de dinți dispare încet-încet.