Spune adio punctelor negre cu ajutorul unor ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână

Home / Beauty Tips / Spune adio punctelor negre cu ajutorul unor ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână
Spune adio punctelor negre cu ajutorul unor ingrediente pe care orice gospodină le are la îndemână

Punctele negre și petele de pe față pot fi eliminate foarte ușor folosind câteva ingrediente pe care orice gospodină le folosește la gătit. Unele dintre motivele pentru care punctele negre apar pe față sunt expunerea prelungită la soare, dezechilibrul hormonale, exces de sebum, lipsa somnului și stresul.

Citește și: Piele întinsă și fără riduri chiar la tine acasă! Pune în aplicare acum aceste remedii care îți salvează tenul!

Punctele negre nu sunt estetice, nici petele care apar pe față. Iar de cele mai multe ori, afectează și încrederea în sine. Scapă de această grijă, aplicând trucurile de mai jos care funcționează în 100% din cazuri.

Suc de lămâie

O soluție simplă pentru punctele negre. Sucul de lămâie conține vitamina C, care poate lumina punctele negre. Stoarce sucul de la o lămăie, înmoaie o dischetă demachiantă în el și freacă ușor zonele afectate. Lasă-l să se usuce și clătește cu apă călduță. Continuă să aplici acest procedeu până când dispar toate punctele negre de pe față. Dacă ai piele sensibilă, diluează sucul de lămâie cu apă de trandafiri sau miere organică.

Lemn de santal

Este o altă soluție eficientă pentru eliminarea punctelor negre. Fă o pastă groasă dintr-o lingură de pudră de lemn de santal, una de glicerină și 3 linguri de apă de trandafiri. Dacă nu ai apă de trandafiri, poți folosi lapte sau miere. Aplică pasta pe zonele afectate și las-ă să acționeze timp de câteva minute. Clătește cu apă călduță. Aplică acest remediu o dată pe zi până când observi că punctele negre dispar definitiv.

Turmeric

Turmericul este un agent de înălbire a pielii care poate fi folosit și pentru a elimina punctele negre de pe față. Este de asemenea eficient pentru a elimina petele de soare și cele cauzate de îmbătrânirea tenului. Fă o pastă din turmeric, lapte și suc de lămâie, pe care să o aplici pe față, în zonele în care ai puncte negre. Lasă pentru câteva minute să acționeze și apoi clătește-o. Efectul se va vedea după câteva zile.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.