Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să știm… ce soluții îți dăm! Aici găsești răspunsul la toate problemele tale

Home / Beauty Tips / Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să știm… ce soluții îți dăm! Aici găsești răspunsul la toate problemele tale
Spune-mi ce problemă ai cu părul, ca să știm… ce soluții îți dăm! Aici găsești răspunsul la toate problemele tale

Mătreață, scalp iritat, păr zgribulit, vârfuri despicate. Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care părul nostru le îndură la intervale regulate de timp, fie din cauza alimentației proaste, a stresului sau a unui deficit de minerale și vitamine. Apa dură cu care îl spălăm nu prea ajută nici ea, agresându-l și mai mult. Iar de placă, ondulator, uscător de păr și ultraviolete, ce să mai zicem? Problemele părului au în mod evident o cauză, dar și soluții, pe care specialiștii  ni le-au spus nouă, celor de la Elli.ro. 

Problemele scalpului sunt multiple, iar motivele care stau în spatele declanșării lor pot fi uneori greu de crezut, pentru că nu au legătură cu șamponul pe care ni l-am ales greșit sau balsamul pe care nu îl folosim corespunzător.

Mătreața

Cauzele apariției mătreții sunt alimentația proastă, metabolism lent, stres, dezechilibru hormonal și chiar infecție. Aceste cauze determină de fiecare dată o accelerare a procesului de regenerare celulară la nivelul scalpului, care este asociată și cu o creștere a nivelului de sebum. Dacă rămâne netratată, problema se poate transforma în ceva mult mai rău și mai urât. Soluția este să îți regândești modul de viață și alimentația. Învață și aplică tehnici de relaxare. Perie părul înainte de a-l șampona și spală foarte bine periile. Întotdeauna alege un șampon blând, cu acțiune antimătreață. Alege și un tratament de păr, pe care să îl aplici cu rigurozitate pe scalp, prin mișcări de masaj. Evită folosirea excesivă a produselor de păr și a plăcii, uscătorului de păr șamd.

Scalp iritat

Scalpul iritat este o problema des intalnita, dar care difera de matreata. Afectiunea produce pelicule de piele moarta care raman printre firele de par si sunt observate prima data pe umeri. Scalpul, in acest caz, produce mancarimi sau este rosu. Ca si cauze, stresul, clatirea insuficienta, lipsa de sebum, dezechilibru de vitamine, aer conditionat, caldura excesiva. Alegeti un sampon profund hidratant si un balsam pe baza de extracte de de ierburi.

Vârfuri despicate

Cauzele vârfurilor despicate sunt fie vopsitul excesiv al părului, permanentul, hidratarea insuficientă a părului, , chiar și folosirea excesivă a uscătorului de păr și a plăcii. Mai mult, faptul că nu ați mai fost demult să vă tundeți părul poate fi o cauză a vârfurilor despicate. Vârfurile despicate nu pot fi reparate. Singura soluție pentru varfurile despicate este să le tăiați ori de câte ori puteți. Ca și sfat, pentru a prelungi viața firului de păr, nu folosiți uscătorul prea aproape de păr, pentru că și acesta poate accelera procesul vârfurilor despicate. Încercați produse dedicate special vârfurilor despicate, care conțin keratină și alte substanțe reparatoare pentru păr.