Știi care este adevărul ce se ascunde în spatele semnelor din naștere? Nu o să îți vină să crezi!

Home / Lifestyle / Știi care este adevărul ce se ascunde în spatele semnelor din naștere? Nu o să îți vină să crezi!
Știi care este adevărul ce se ascunde în spatele semnelor din naștere? Nu o să îți vină să crezi!

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni se nasc cu semne, iar alții nu? Ce se întâmplă cu bebelușii atunci când sunt în uter poate avea efect imediat asupra pielii lor. Chiar dacă unele din aceste semne par a fi ceva total inofensiv, o parte din ele trădează probleme care nu sunt de ignorat! Cât de periculoase sunt semnele din naștere și ce arată ele, de fapt, aflați citind materialul de mai jos.  

Credința populară este că semnele de naștere apar atunci când mama copilului a făcut ceva în timpul sarcinii, fie că a furat anumite lucruri, fie că a furat flori sau pur și simplu a poftit la ceva. De fapt, științific vorbind, aceste credințe populare nu au nici măcar cea mai mică justificare, cauzele apariției semnelor din naștere fiind cu totul și cu totul altele.

În primul rând, semnele din naștere sunt de două feluri: vasculare și pigmentate. Cele pigmentate sunt cauzate de o creștere a nivelului de melanină în porțiunile în care apare. Acestea mai sunt numite și alunițe sau pete mongoloide, care tind să dispară în adolescență. Și cam asta este tot ceea ce știu specialiștii despre ele. Acestea nu indică neapărat că aveți probleme de sănătate, dar ar trebui ca întotdeauna să vedeți un doctor dacă observați că își modifică dimensiunea sau culoarea.

Lumea medicală are mai multe informații despre semnele din naștere vasculare. Acestea sunt asemănătoarea pânzei de păianjen, iar vasele de sânge dilatate sunt cele care le-au produs. Mai toți copiii se nasc cu ele, dar acestea de obicei dispar după vârsta de 18 luni.

Un alt semn de naștere care ar trebui să îngrijoreze, de această dată, este cel care se aseamănă căpșunilor, ca și formă. Aceste tipuri de semne de naștere sunt de fapt tumori benigne ale celulelor și vaselor de sânge. Ele ”rămân prin zonă” cam vreo 2 ani, dar 10% din ele pot deveni din ce în ce mai mari odată cu timpul, cauzând probleme de vedere, auz și cognitive. Cauza apariției acestui tip de semne este greutatea foarte mică la naștere.

Alte tipuri de semne de naștere care pot cauza probleme sau pot ridica întrebări sunt așa numitele semne de tip pată de vin, care apar ca niște pete roșii pe piele. Ele apar când venele capilare nu se dezvoltă corespunzător. Cu toate că o mare parte dintre ele nu înseamnă nimic, ele pot fi semne, în unele cazuri ale sindromului Sturge-Weber, în care pacientul are vase de sânge foarte vizibile prin piele, creier și ochi.

Dacă observați modificări ale mărimii și consistenței semnelor din naștere sau aveți simptome cum ar fi dureri musculaer sau glaucom, atunci semnul de naștere ar putea fi cel care ar trebui să vă trimită de urgență la doctor, pentru a evita situațiile neplăcute.