Știința spune cât ești de fericit în relația ta, în funcție de kilgoramele pe care le ai

Home / Health / Știința spune cât ești de fericit în relația ta, în funcție de kilgoramele pe care le ai
Știința spune cât ești de fericit în relația ta, în funcție de kilgoramele pe care le ai

Cu toții avem acel prieten care s-a îngrășat de când s-a căsătorit sau s-a mutat în casă cu iubita/iubitul. Acel prieten poți fi chiar tu, nu-i așa? Majoritatea persoanelor care se află într-o relație se îngrașă pentru că nu mai au pe cine să impresioneze, renunță la sală pentru a sta cu persoana iubită, încep să aibă aceleași tabieturi ca și partenerii lor, deși nu mai sunt la fel de atractivi preferă să stea să vizioneze un film pe Netflix și să mănânce o piza. În general, cuplurile fericite nu se mai focusează pe aspectul fizic atunci când se mută împreună sau se căsătoresc, iar oamenii de știință au și o explicație.

Un nou studiu realizat de echipa de cercetători de la Centrul National pentru Biotehnologie relevă faptul că fericirea în cuplu aduce și kilograme în plus. Nu este o regulă, însă multe cupluri încep să ia în greutate după ce se mută îmrepună. Oamenii de știință au urmărit 169 de cupluri în cursul a patru ani, iar cuplurile care s-au îngrășat de două ori într-un an sunt mult mai fericite și au o viață satisfăcătoare comparativ cu cele care au rămas la kilogramele inițiale, iar partenerii chiar au slăbit, iar în final s-au despărțit.

Citește și: 6 lucruri pe care ar trebui să le știi atunci când iubești un alcoolic

Explicația cercetătorilor este că majoritatea persoanelor care încep să aibă o viață de familie consideră că și-au găsit jumătatea și nu mai este nevoie să se focuseze pe aspectul fizic, deoarece nu mai au pe cine să impresioneze. Cuplurile care nu erau fericite și s-au despărțit au încercat să arate în continuare bine, iar asta pentru a putea cuceri și alte persoane. Psihologul Andrea L. Meltzer, cea care a condus întregul grup de cercetători,  a spus că cuplurile ar trebui să fie atente atunci când vine vorba de kilogramele în plus pentru  că acestea pot afecta organele și pot dezvolta boli de diabet sau cardiovasculare. Dacă ești atent la kilogramele tale doar pentru că au un impact asupra sănătății tale este un lucru foarte ok și normal, însă atunci când vrei să slăbești doar pentru a arăta bine este posibil ca relația să nu fie una satisfăcătoare. Trebuie să ținem cont de dietă și să avem o viață sportivă și sănătoasă, însă motivul pentru care facem asta trebuie să fie unul legat de sănătatea prorpie, nu pentru a fi plăcut în mod special de către cineva.”

Citește și: Avem sau nu nevoie de carbohidrați în dieta noastră?

Trucuri sănătoase pentruo viață fericită

Încercați să faceți cât mai multe activități împreună. La sală sau la alte lucruri importante ați renunțat pentru a sta amândoi. În cazula cesta, încercați să le reluați împreună și redeveniți cei care erați înainte de relație. Dragostea trebuie să fie benefică, nu să te lipsească de lucruri. așa că dacă vreți să mergeți la yoga, fotbal, terapie în cuplu, film sau ce altceva vă doriți să faceți, îndrăzniți! Nu uitați, și mersul pe jos face piciorul frumos.

FOTO: lifehack.org