6 semne că treci print-o perioadă stresantă. Ce se întâmplă cu corpul tău?

Home / Health / 6 semne că treci print-o perioadă stresantă. Ce se întâmplă cu corpul tău?
6 semne că treci print-o perioadă stresantă. Ce se întâmplă cu corpul tău?

Când ești stresată, corpul îți dă semnale pe care nu trebuie să le ignori. Tot stresul îți afectează întregul organism, însă înainte ca lucrurile să se agraveze trupul nostru ne avertizează că trebuie să o lăsăm mai moale cu problemele.

Ai acnee

Dacă ești plină de coșuri, iar medicii spun că toate analizele au ieșit perfect, trebuie să știi că principala cauză este stresul. Încearcă să te liniștești o perioasă și vei vedea că și acneea va dispărea.

Nu poți să dormi

Ai insomnie și cu greu dormi noaptea? Ei bine, tot stresul este vinovat. Cu gândul mereu la probleme, creierul tău nu se poate odihni, iar chimicalele responsabile cu fericirea și somnul nu se pot activa din cauza sări psihice. Întreg organismul este conectat, de la psihic la organe. Nu este așa simplu cum credeam, așa-i?

Ai coșmaruri

Visezi urât, mereu te trezești în mojlocul nopții, plângi după un coșmar. Da. E clar, ești foarte stresată. Dacă mintea ta ar fi limpede este clar că ai avea și un somn lin.

Ai probleme cu digestia

Nu poți mânca, te supără stomacul, mergi des la baie, te arde stomacu și parcă nimic nu-ți mai priește, ei bine, toate astea se datorează stresului. Încearcă să te relaxezi, mergi la un masaj, fp sport, nu te mai gândi atât de mult la probleme, pentru că oricum timpul rezolvă orice.

Te îmbolnăvești mai des ca de obicei

Răceli, gripă, febră, ai urticarie, eczeme, însă n-ar trebui să te mire. stresul afectează sistemul imunitar și de acolo pleacă toate problemele. Ai mai multă grijă de tine.

Ai crampe menstruale

Când ești la ciclu te doare îngrozitor de tare burta, iar fără pastile parcă nu poți să supraviețuiești. Este mai simplu, te relaxezi și trece durerea. Însă chiar  trebuie să-ți eliberezi mintea de toate problemele, altfel situația se va repeta lunar.