Substanța TOXICĂ pe care o folosesc majoritatea oamenilor, dar nu știu cât rău face

Home / Health / Substanța TOXICĂ pe care o folosesc majoritatea oamenilor, dar nu știu cât rău face
Substanța TOXICĂ pe care o folosesc majoritatea oamenilor, dar nu știu cât rău face

Ai găsit în sfârșit un parfum care să se potrivească pielii tale și nu vrei să te mai desparți de el. Te dai cu parfum încontinuu, fascinată de modul în care contactul cu pielea ta răspândește în jur cele mai frumoase miresme. Află că ceea ce faci este nociv, mai ales atunci când procesul de dat cu parfum se întâmplă în spații închise. 

Există un studiu potrivit căruia aproape 30% dintre oameni au o sensibilitate foarte mare la produsele parfumate, așa că nu este tocmai indicat să intri într-o încăpere și să începi să te dai cu parfum în exces, mai ales dacă este vorba de locul de muncă, de avion sau chiar transportul în comun. Cercetătorii nu au descoperit încă motivul pentru care oamenii reacționează negativ la produse parfumate, dar susțin că modul în care nasul percepe mirosurile diferă de la persoană la persoană, unii sunt mai sensibili, iar alții nu. Unii percep mirosurile augmentat, iar alții nu. Și având în vedere că în compoziția unui parfum intră mai mult de 200 de chimicale, este destul de greu pentru specialiști să determine care din ele determină aceste reacții alergice.

Dacă ești de părere că asta este doar o chestie de gusturi, avem vești proaste pentru tine. Se pare că pentru unele persoane, a intra în contact cu produse parfumate sau cu parfumul pe care îl emit poate fi foarte periculos. Cele mai frecvente simptome sunt durerile de cap, ochi care lăcrimează, strănuturi și amețeli, precum și dificultăți în a respira. Și asta se întâmplă doar când simt ceva parfumat în jurul lor.

Există modalități de a minimiza efectele parfumului asupra persoanelor cu astfel de sensibilități. Cel mai înțelept lucru care poate fi făcut este să eviți să porți parfumuri grele. Sunt unii oameni care sunt atât de afectați de acestea, încât trebuie să evite locurile publice, pentru că altfel pot fi spitalizați. Așa că, pentru a-i proteja, încearcă să te dai cu cât mai puțin parfum și să eviți să îl reîmprospătezi pe parcursul zilei. Mai mult, poți alege să folosești un deodorant ușor parfumat, care să te ajute pentru întreaga zi.

Dacă tu ești cel alergic, poți încerca să rogi persoanele din jurul tău sp poarte mai puțin parfum, formulând rugămintea astfel încât să nu pară o răutate. de fapt, transformă totul în problema ta, nu a lor, spunând că îți place parfumul, dar că sinusurile tale sunt foarte sensibile. Ar fi de preferat, dacă descoperi această sensibilitate pe care o ai, să vorbești deschis despre ea cu superiorii, dar și cu toți colegii de muncă, pentru a nu se simți nimeni lezat.