Suferi de paradontoză? Iată ce remedii poți încerca la tine acasă!

Home / Health / Suferi de paradontoză? Iată ce remedii poți încerca la tine acasă!
Suferi de paradontoză? Iată ce remedii poți încerca la tine acasă!

Paradontoza sau boala gingiillor este una dintre cele mai incomode probleme ale dinților pe care le poate avea o persoană. Asta pentru că pe lângă faptul că gingiile se inflamează, paradontoza duce în timp și la pierderea dinților, care nu mai au practic în ce să se țină. Este una dintre cele mai crunte boli ale danturii, care poate crea mari șocuri emoționale tuturor celor care o experimentează. Ce poate fi făcut pentru a fi oprită sau prevenită? Iată câteva remedii și sfaturi care te pot ajută să ameliorezi simptomele paradontozei!

Paradontoxa este una dintre cele mai crunte boli care afectează dinții, indiferent de vârstă. Paradontoza este declanșată fie de o îngrijire necorespunzătoare a dinților, fie de o alimentație precară. Ea începe prin inflamarea gingiilor și are ca simptome vizibile sângerarea la periaj. Urmările sunt din cele mai neplăcute, pe lângă dureri, paradontoza poate duce și la pierderea dinților.

Ce poți face?

  • curăță dinții profesional, vizitează stomatologul ori de câte ori poți și este nevoie
  • folosește o periuță electrică, mult mai utilă în eliminarea tartrului dentar
  • curăță dinții de două ori pe zi sau după fiecare masă
  • folosește ața dentară zilnic
  • folosește apă de gură, de preferat apă de gură fabricată în casă, din bicarbonat de sodiu

Remedii naturiste pentru paradontoză

Remediul cu ulei

Acest remediu funcționează de minune pentru gingiile inflamate, procesul fiind eficient și în stoparea simptomelor și chiar anihilarea lor. Uleiul trage toxinele din cavitatea bucală și reduce tartrul aproape instantaneu. Folosește ulei organic, de susan sau de cocos (acestea sunt cele mai bune) și clătește în fiecare dimineață cavitatea bucală cu el, timp de câteva minute. Este un remediu folosit de bunicii și străbunicii noștri, care chiar dă rezultate.

Decoct din frunze de salvie

Salvia calmează durerea și inflamațiile, prin proprietățile pe care le are. Fierbe 50 de grame de frunze de salvie în apă distilată și fă gargară cu acest decoct de câteva ori pe zi. Poți face și ceai din salvie, care este la fel de eficient. Salvia are foarte mulți antioxidanți și are proprietăți antibacteriene.

Pastă de turmeric și usturoi

Folosește usturoi pentru gingiile iritate sau fă o pastă din usturoi pisat și turmeric, pe care să o aplici exact ca o pastă de dinți. Las-o să își facă efectul câteva minute și apoi clătește gura. Amestecul are proprietăți antibacteriene, iar turmericul este perfect pentru calmarea gingiilor iritate.

Ulei de muștar

Această metodă a fost folosită timp de sute de ani pentru a trata afecțiunile cavității bucale. Distruge bacteriile și vindecă gingiile foarte repede. Are proprietăți de reducere a durerii și proprietăți antibacteriene eficiente.

Gel de aloe vera

Folosește sucu de aloe vera, direct de la plantă. Aloe vera are proprietăți anti-inflamatorii care sunt minunate pentru calmarea gingiilor inflamate și dureroase.