Te-a cerut în căsătorie? Nu spune ”DA” până nu îți răspunzi la aceste întrebări!

Home / Health / Te-a cerut în căsătorie? Nu spune ”DA” până nu îți răspunzi la aceste întrebări!
Te-a cerut în căsătorie? Nu spune ”DA” până nu îți răspunzi la aceste întrebări!

Căsătoria este un pas mare. Iar înainte de a-l face, trebuie să te asiguri că motivele pentru care te căsătorești sunt cele care trebuie. Nu pentru că lumea te presează să faci pasul ăsta, nu pentru că ți-e teamă să îl pierzi, ci pentru că asta simți că trebuie să faci. Este normal ca înainte de a te căsători să ai o grămadă de întrebări și de gânduri, pe care trebuie să le clarifici înainte de a face acest pas, nu după. Odată ce își răspunzi la ele, o să fii sigură dacă trebuie să faci pasul sau nu. Este un fel de exercițiu de conștiință și sinceritate, pe care îl faci tu cu tine. 

Cine sunt?

Pare o întrebare banală, dar este una dintre cele mai complicate întrebări pe care le poate avea cineva. Este recomandat să răspunzi la ea înainte de a te căsători, pentru că dacă nu știi cine ești, nu are rost să te grăbești să faci pasul încă. Încearcă să faci o listă cu lucrurile pe care îți place să le faci, să pui pe hârtie toate calitățile și defectele tale, într-un exercițiu suprem de sinceritate. Apoi, pune-le cap la cap și vezi ce rezultat ai. În plus, cum poți fi sigură dacă el e Dl Potrivit, dacă tu nu știi cine ești și ce vrei?

Chiar ne acceptăm așa cum suntem?

Schimbările majore în viață te fac să te întrebi lucruri, iar acesta este unul dintre ele. Gândește-te că practic, tu juri că vei fi alături de omul de lângă tine la bine și la greu. Căsătoria nu este ca o rundă de shopping, care se termină în 15 minute, este un legământ pe viață. Vezi dacă îl accepți pe cel de lângă tine așa cum e, dacă el te acceptă, dacă sunteți dispuși să faceți compromisuri și să vă modelați unul pe altul. Asta e treabă de adulți, nu de copii, așa că trebuie luată ca atare. Adică, prin asumare și responsabilitate.

Sunt fericită?

Ești cu adevărat fericită lângă persoana de lângă tine sau te minți singură? Este o întrebare dureroasă și grea, la care trebuie să răspunzi. În plus, ești îndrăgostită de conceptul de căsătorie sau de omul de lângă tine? Dacă vă certați mereu sau nu vă înțelegeți decât atunci când dormiți, este cazul să te întrebi de două ori dacă vrei să faci acest pas. A împărți o viață cu un om care nu te face fericită nu este o alegere tocmai inspirată.

Mă simt legată?

Cum te simți alături de el? Îți dorești sp fiți tot timpul împreună sau mai degrabă ai prefera să fugi undeva departe, dacă ai avea această posibilitate? Îl vrei lângă tine sau ți-e mai bine singură? Și gândește-te șide ce rămâi în relație, pentru că ai investit timp în ea sau pentru că ai investit în partenerul tău?

De ce sunt în această relație?

Ești în relație pentru că iubești și ai încredere în persoana de lângă tine sau din alte motive? Poate că ți-e frică să fii singură de fapt și ai ales cumva… singurătatea în doi. Sau poate că ți-e teamă de ceea ce se va întâmpla cu tine atunci când cheltuielile nu se vor mai împărți. Care sunt motivele reale care stau la baza deciziei tale?

Am încredere în partenerul meu?

Pentru unele persoane, răspunsul imediat poate fi cu adevărat devastator. Dacă te numeri printre acele persoane, vezi care sunt alternativele prin care poți reconstrui această încredere. Dacă nu poți face asta, este clar, nu trebuie să faci acest pas.