Te ajutăm să păstrezi în dulap ani la rând cea mai des folosită piesă vestimentară

Home / Fashion / Te ajutăm să păstrezi în dulap ani la rând cea mai des folosită piesă vestimentară
Te ajutăm să păstrezi în dulap ani la rând cea mai des folosită piesă vestimentară

A fost plăcerea ta vinovată. Te-ai dus într-un magazin de blugi exclusivist, unde ai dat un sfert din salariu pe o pereche de blugi, pentru că ți-au plăcut. Nu este nimic rău în asta, dar acum ai nevoie de câteva trucuri care le pot prelungi viața, având în vedere suma pe care ai dat-o pe ei. Ți-ai dori să nu ne decoloreze și să nu se lase repede, nu? Ei bine, credem că te putem ajuta la acest capitol, prin câteva trucuri la care poți apela!

Citește și: Sfaturi care te ajută să îți cumperi perechea ideală de pantofi! Să trecem la cumpărături

Nu spăla blugii după fiecare utilizare

Ideal ar fi să îi speli o dată pe lună. În zilele noastre, blugii au suficient de mult lycra în ei pentru a le menține forma, așa că nu îți face griji că se vor lăsa. Lucrul care ar trebui să te îngrijoreze ar fi însă detergenții care le pot afecta culoarea și țesătura, făcându-i să se decoloreze.

Aerisește blugii

Sună ciudat poate, dar este un truc care funcționează pentru a le prelungi viața. Agață-i undeva în baie, pentru ca aburii să omoare toate bacteriile din ei.

Folosește mereu apă rece când îi speli

Dacă folosești apă rece atunci când îi speli, este perfect. Apa caldă combinată cu detergentul nu va face decât să îi decoloreze, iar tu nu vrei asta. Poți adăuga și puțin piper pentru exfolierea stratului de baterii sau microbi care există pe ei.

Întoarce-i pe dos întotdeauna

Acest lucru se face pentru a preveni decolorarea. Este important, mai ales dacă blugii tăi sunt închiși la culoare. Plus, vei scpăa și de grija că nuanța lor se poate impregna pe celelalte haine din mașina de spălat. Și niciodată nu îi pune cu haine deschise la culoare. Separă întotdeauna hainele.

Folosește detergent special

Folosește mereu detergent care nu afectează culoarea. Tratează-ți blugii cu respect! Și ceea ce este iar important, nu umple mașina de spălat cu mai multe perechi de blugi. Ca și idee pentru uscat, ideal ar fi să îi lași să se usuce pe o suprafață plată. Și niciodată să nu îi duci la o curățătorie chimică!

Respectă intrucțiunile de pe etichetă

Instrucțiunile de pe etichetă sunt vitale și există acolo cu un scop. Citește-le cu atenție pentru a te asigura că îi speli la temperatura corespunzătoare.