Te vopsești singură acasă? Aceste sfaturi te vor ajuta cu siguranță!

Home / Beauty Tips / Te vopsești singură acasă? Aceste sfaturi te vor ajuta cu siguranță!
Te vopsești singură acasă? Aceste sfaturi te vor ajuta cu siguranță!

Nu întotdeauna avem timp sau bani să ne ducem să ne vopsim la salon. Și cum gama de produe este atât de diversificată la acest capitol, cel mai la îndemână este să îți vopseși părul acasă. Dacă alegi această alternativă, specialiștii în domeniu îți dau sfaturi pentru a-ți ușura munca. Astfel, vei evita situațiile neplăcute care pot apărea atunci când alegi să te vopsești singură acasă. 

Citește instrucțiunile de pe ambalaj

Știm că ai făcut acest lucru(de a te vopsi acasă) de nenumărate ori și consideri că nu mai ai nevoie să citești instrucțiunile, pentru că procedura îți este deja cunoscută. Dar specialiștii îți recomandă să faci asta  înainte de a poni la vopsit. Citește instrucțiunile, urmează-le exact și testează vopseaua pe o șuviță de păr înainte. În felul acesta, poți evita iritațiile.

Aplică doar pe rădăcină

Dacă vrei să îți reînnoiești culoarea părului sau dacă părul este decolorat și vrei să uniformizezi culoarea, aplică vopseaua doar la rădăcină, nu pe toată lungimea firului de păr. Dacă îl aplici pe toată lungimea, părul va deveni casant în foarte scurt timp, afectat de ingredientele destul de nocive din vopsea. Pentru ca vopseaua să fuzioneze mai bine cu firul de păr, după ce o aplici, te duci în baie, pornești dușul, îți apleci capul și aduci părul în față și lasi apa cu vopseaua să curgă pe toată lungimea firului de păr, pentru uniformizarea culorii.

Dacă ai părul degradat, mai așteaptă puțin cu vopsitul

Dacă părul a suferti multiple decolorăți sau pur și simplu nu ai prea avut timp să îl ântreții și a devenit casant, despirat și deloc estetic, atunci mai așteaptă puțin cu vopsitul acasă. Trebuie întâi de toate să repari firele de păr casante și apoi să recurgi la vopsit. Iar dacă iei medicamente sau ești sub vreun tratament, vopsitul este interzis. Este posibil ca echilibrul chimic al firului de păr să se altereze.

Permanent? Mai bine consultă un haidresser!

Permanentul este puțin dificil de acoperit cu vopseaua atunci când alegi vopsitul acasă. Cel mai bine cvonsulți un specialist care te poate ajuta în acest sens. În plus, dacă ai vreun dubiu asupra nuanței pe care vreo să o folosești, tot un specialist ar trebui să întrebi. El este cel care îți poate sugera diferite nuanțe, potrivite tipului tău de ten.

Sau, bineînțeles, dacă vopselele de păr existe în comert nu îți fac cu ochiul, atunci poți încerca varianta naturală, cu henna. Mai mult, există chiar combinații diferite de plante care odată infuzate și aplicate pe păr pot oferi o anumită nuanță semipermanentă. Frunzele de nuc, de exemplu, fac asta. La fel ca și mușetelul, pe părul mai deschis la culoare.