Tehnici inedite de design interior pentru a-ți transforma dormitorul într-un rai

Home / Lifestyle / Tehnici inedite de design interior pentru a-ți transforma dormitorul într-un rai
Tehnici inedite de design interior pentru a-ți transforma dormitorul într-un rai

Dintre toate camerele dintr-o casă, dormitorul este cel mai important. Indiferent de mărimea sau stilul în care este aranjat, dormitorul trebuie să fie pentru fiecare cel mai pașnic și relaxant loc pentru mintea noastră. Pentru a vă transforma dormitorul în cel mai liniștit loc din casă nu trebuie să chemați neapărat un specialist, mai ales că sunt o mulțime de tehnici decorative pe care le puteți aplica chiar cu mobila pe care o aveți în casă. Noi vă prezentăm câteva practici simple de design interior care vă vor transforma dormitorul.

Lumina are un impact asupra calității somnului, așa că lumina potrivită este cheia transformării unui dormitor armonios. În timp ce lumina puternică stimulează vigilenta, întunericul ajută corpul să se relaxeze și astfel veți putea avea un somn odihnitor în dormitor. Pentru a crea o atmosferă plăcută înainte de somn, vă puteți pune în anumite locuri din cameră leduri sau semne luminoase, ori lămpi la colțul patului pe care le puteți regla din întrerupător.

Investește în propriul cofort

Cel mai important aspect al camerei este patul, care nu doar trebuie să pară luxos, ci chiar să se simtă luxos, chiar cel mai bun locîn care poț să stai. Când vine vorba de propria relaxare, patul trebuie să aibă cea mai bună saltea. Pentru a avea un somn odihnitor contează foarte mult locul în care dormi. Nu e necesar să fii zgârcit la bani când e vorba de propriul confort. După ce ai ales patul și salteaua perfecte, asigură-e că-ți achiziționezi cele mai bune lenjerii de pat de calitate, din bumbac, identice cu cele din camerele de hotel pe care le adori.

Puterea culorii

În sfârșit, unul dintre cele mai eficiente instrumente când vine vorba de realizarea unui dormitor care inspiră pace și relaxare este culoarea. Ceva simplu ca și culoarea îți poate transforma complet întreaga atmosferă din cameră. Culoarea poate aduce relaxare și liniște psihică și te poate face să respiri ușurat în dormitor. Nu puteți transforma dormitorul într-un spa, însă puteți opta pentru culori calde precum albastrul. Fiecare poate să aleagă după propria preferință, însă ideal este să vă colorați camera în care dormiți în nunațe cât mai calde pentru a vă simți ca într-un spa. Cheia este de a reuși să decorați totul în culori simple, deoarece tot ce este excesiv deranjează și nu lasă mintea să se odihnească. De altfel, trebuie să țineți cont și de faptul că dormitorul nu trebuie să conțină foarte multă mobilă, iar dacă puteți să lăsați în cameră patul, noptierele de la pat și o comodă cu televizorul ar fi ideal. Indicat ar fi să renunțați și la televizorul, pentru că dormitorul este pentru somn, nu pentru vizionarea serialelor de la TV. Puteți citi o carte înainte de somn 🙂

FOTO: Henderson Design GroupDiscover tropical bedroom design inspiration

Comments are closed.