Top 7 alimente care te mențin slabă și sănătoasă! Sunt de încercat, dacă ești la dietă!

Home / Diet and Fitness / Top 7 alimente care te mențin slabă și sănătoasă! Sunt de încercat, dacă ești la dietă!
Top 7 alimente care te mențin slabă și sănătoasă! Sunt de încercat, dacă ești la dietă!

Dacă doriți să rămâneți în formă și să scăpați de kilogramele în exces, este necesar să înlocuiți gustările nesănătoase cu gustări sănătoase. Indiferent dacă sunteți acasă, la locul de muncă sau în oraș, alegeți gustări care să facă bine organismului și care să vă mențină suple. Trebuie să fiți foarte atente la modul în care alegeți alimentele. Vă oferim câteva variante sănătoase de gustări, care să potolească pofta de mâncare și să nu afecteze în niciun fel greutatea pe care o aveți!  

MIGDALE ȘI CURMALE

Migdalele sunt unele din cele mai simple și cele mai sănătoase gustări, pe care le puteți transporta în geantă sau pe care le puteți păstra la birou. Migdalele au suficient de multe proteine și grăsimi sănătoase, iar curmalele vă vor satisface nevoia de zahăr. Deși foarte sănătoase, este indicat să nu exagerezi cu aceste două alimente, pentru că au ceva calorii.

FULGI DE OVĂZ

Acest mic dejun bogat în vitamine poate satisface nevoile corpului până după-amiază. Pentru o masă chiar mai sănătoasă, se adaugă puțină scorțișoară și nuci zdrobite.

TON

Dacă nu aveți timp pentru a planifica mese și gustări în fiecare zi, păstrați foarte aproape de voi stocul de cutii de ton. În acest fel, veți avea întotdeauna o masă ușor de preparat, bogată în acizi grași omega 3, proteine și grăsimi sănătoase.

LEGUME ȘI HUMUS

Legumele sunt cea mai sănătoasă alegere pentru ciugulit și humusul va servi drept un condiment excelent și sursă de proteine. Alege broccoli, conopidă sau morcovi, deoarece acestea au cele mai mici calorii.

SMOCHINE ȘI CIOCOLATĂ NEAGRĂ

Vrei să mănânci ceva dulce? O combinație de smochine și ciocolată vă va satisface această nevoie. Smochinele sunt pline cu fier, antioxidanți și potasiu: Cât despre ciocolată,  alegeți întotdeauna una care are cel puțin 70% cacao în conținut.

IAURT GRECESC ȘI FRUCTE 

Iaurtul grecesc conține multe proteine, iar pentru un gust mai bun poți adăuga fructe la alegere. Cea mai bună alegere este zmeura, deoarece acestea au cele mai multe fibre.

SMOOTHIE

Smoothie-urile proaspete sunt o gustare excelentă. Acest tip de băutură este cel mai bine să se pregătească de dimineață și după aceea vă puteți păstra din băutură la frigider toată ziua și puteți bea în mod constant.