Top 9 produse pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe față!

Home / Beauty Tips / Top 9 produse pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe față!
Top 9 produse pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe față!

A avea o piele radiantă, fără acnee necesită foarte mult efort, timp și bani, mai ales dacă sunteți înclinate să cumpărați produse comerciale de îngrijire a feței. Pe de altă parte, internetul este supraîncărcat cu remedii naturale, care „fac minuni pentru pielea ta.” Cu toate acestea, unele dintre aceste soluții naturale pentru îngrijirea pielii pot avea de fapt efecte opuse și pot face mai mult rău decât bine pentru pielea ta. Citește mai departe și află ce produse nu trebuie să le pui niciodată pe față!

Vaselina

Vaselina este folosităpe scară largă pentru hidratarea pielii și este foarte benefică pentru pielea uscată sau crăpată. De asemenea, aceasta tratează în mod eficient și tăieturile sau mușcăturile de insecte. Cu toate acestea, atunci când este vorba de îngrijire, vaselina nu ar trebui niciodată să fie o opțiune, mai ales atunci când este utilizat pentru prima dată, deoarece duce la apariția de coșuri și agravează uscarea pielii.

Alcool

Alcoolul este un antiseptic eficient, benefic pentru sterilizarea rănilor și prevenirea infecțiilor, dar nu ar trebui să fie folosit pentru îngrijirea feței. Aplicând alcool pe față, poți dizolva de fapt, ADN-ul celulelor pielii și acest lucru poate duce la moartea celulelor pielii.

Fixativ

Fixativ este benefic pentru uscarea acneei și altor pete ale pielii. Cu toate acestea, el poate sabota porii și poate irita pielea.

Loțiune de corp

Loțiunea de corp este proiectată pentru corp. Acest lucru este important, deoarece pielea de pe corpul tău este mai groasă și mai rezistentă la substanțele din aceste produse cosmetice – loțiunile de corp au de obicei mai mult parfum decât agenți de hidratare.

Apă caldă

Dușul fierbinte și aburii pot fi ceva de care majoritatea oamenilor se bucură, dar apa caldă înmoaie, de asemenea, uleiurile naturale și elimină bariera de protecție naturală, care păstrează umezeala. Acest lucru face pielea mai uscată.

Pasta de dinți

Pasta de dinți este frecvent utilizat pentru uscarea acneei. Cu toate că poatefi eficientă, pasta de dinți irită pielea și provoacă probleme serioase ale pielii, cum ar fi arsuri chimice sau cicatrici.

Peroxidul de hidrogen

Acest ingredient puternic este proiectat pentru prevenirea infecției cauzate de tăieturi minore și arsuri, dar nu este o opțiune bună pentru tratarea acneei. Peroxidul de hidrogen poate provoca, de asemenea, inflamații și reacții alergice.

Lămâia

Lamaia abundă în beneficii pentru sănătate, dar atunci cand este folosită poate perturba echilibrul pH-ului pielii, motiv pentru care nu ar trebui să fie utilizată pe față.

Bicarbonatul de sodiu

Acest ingredient comun de bucătărie are de fapt o textură aspră și consistență, ceea ce înseamnă că poate produce daune pielii și previne retenția de umiditate.

Citește și L-ai înșelat? Uite ce trebuie să faci pentru a nu-l pierde definitiv!