Tot ce nu știai despre alimentele potrivite pentru slăbit și dieta corectă

Home / Diet and Fitness / Tot ce nu știai despre alimentele potrivite pentru slăbit și dieta corectă
Tot ce nu știai despre alimentele potrivite pentru slăbit și dieta corectă

Atunci când vine vorba de dietă, sfaturile nutriționiștilor sunt primele care contează. El este cel care îți poate stabili o dietă personalizată și un plan nutrițional eficient, care te poate ajuta să dai jos kilogramele în plus și să previi îmbolnăvirea. Ce se întâmplă însă atunci când nu ai un nutriționist? Cum faci să slăbești sănătos? Elli.ro îți spune tot ceea ce trebuie să știi despre dietă și alimente, în câteva sfaturi simple!

Citește și: Dieta care te scapă de celulită odată pentru totdeauna

Iată tot ceea ce trebuie să știi despre dietă și alimente, pentru a putea slăbi sănătos. Sunt câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să dai jos kilogramele în plus, fără a face rău organismului:

alimentatie sanatoasaZahărul și fructoza din fructe este asimilat direct în sânge. Zahărul industrial necesită hidroliză la nivel intestinal.

Digestia amidonului este mai lungă față de cea a zahărului. El suportă acțiunea enzimelor salivare și pancreatice pentru a deveni zahăr.

Grăsimile încetinesc digestia altor alimente.

Nucile se digeră greu pentru că ele au în compoziție grăsimi și proteine.

Alimentele acide au timpi lungi de digestie pentru că organismul trebuie să neutralizeze acizii. De exemplu, fructele acide.

Fructele verzi și pâinea neagră se digeră repede pentru că acestea nu au multe proteine, lipide sau acizi.

Nu se consumă fructe cu legume crude. Sunt tolerate rădăcinoasele dulci cu mere, pere sau fructe uscate dulci, cum ar fi stafidele.

Fructele sau legumele crude nu se asociază cu lapte dulce, ci cu lapte acru, excepție făcând căpșunile, zmeura, fragii, murele.

Dintre cereale, tărâța și cerealele încolțite(germenii) se asociază foarte bine cu fructele crude.

Cerealele se consumă foarte bine cu legume verzi.

Asocierile zahăr-acid (lămâie-zahăr) nu sunt recomandate, deoarece este nevoie ca acidul fructelor să fie neutralizat, iar zaharurile sunt reținute apărând fermentația cu formare de produse nocive în stomac și intestine.

Pepenii galbeni și verzi au digestia în intestin, așa că este bine să nu se asocieze cu nimic, pentru a nu fermenta. Se pot consuma cel mult cu miere, fructe dulci și proteine slabe, care au o digestie rapidă.

Alimente acidifiante sunt carnea, zahărul, alcoolul, condimentele, margarina, pastele făinoase, ciupercile. Superacidificarea produce osobeală, insomnie, depresie.

Spanacul fiert se va consuma cu moderație. Citricele și roșia au o reacție finală alcalină.