Tot ce vrei să știi despre extractul din semințe de grapefruit!

Home / Health / Tot ce vrei să știi despre extractul din semințe de grapefruit!
Tot ce vrei să știi despre extractul  din semințe de grapefruit!

Extractul de semințe de grapefruit este creat folosind semințele și pulpa rămase din producția de suc de grapefruit. Lichidul rezultat conține o doză foarte concentrată de antioxidanți și antibiotice. Medicii observat pentru prima dată efectele sale medicale în 1972. Acum, extracgtul din semințe de grapefruit poate fi găsit sub formă de pilule, tablete sau formă lichidă. Uite tot ceea ce vrei să știi despre acest extract și ce beneficii are ale asupra sănătății. 

 

Tratarea ciupercii de la picioare

Potrivit lui Earl Mindell, nutriționist, semințele de grapefruit conțin proprietăți puternic antifungice ca un tratament eficient pentru ciuperca piciorului. Un studiu realizat în 1990 și publicat în Jurnalul de Medicină Ortomoleculară a constatat că extractul de semințe de grapefruit ar fi mai eficient decât 18 fungicide comerciale. Dr. Andrew Weil recomandă să fie folosit pentru tratarea celor mai grave tipuri de ciupercă la unghii. Trebuie să faci asta de două ori pe zi, timp de cel puțin două luni.

Citește și Arată cu 10 ani mai tânără după ce a folosit un singur ingredient

Reducerea colesterolului

În 1988, cercetătorii au studiat efectele extractului de semințe de grapefruit asupra sănătății inimii. Ei au descoperit că, chiar și în absența unor modificări ale stilului de viață, extractul a fost capabil de a reduce semnificativ nivelul de colesterol rău. Un alt studiu a stabilit ca extractul de semințe de grapefruit a avut acest efect datorită capacității sale de a sprijini profilurile lipidice normale. Nivelul ridicat de colesterol este un factor de risc major pentru bolile de inimă, ceea ce face ca extractul de semințe de grapefruit să fie un mijloc valoros de reducere a riscului  de atac de cord al unei persoane.

Prevenirea și tratamentul cancerului

În 2013, cercetătorii de la Universitatea din Colorado au constatat că extractul de seminte de grapefruit blochează creșterea celulelor canceroase. Un alt studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Kentucky au constatat că extractul de semințe de grapefruit a omorât  76% din celulele de leucemie. Eficacitatea extractului a uimit cercetătorii în ambele studii.  Suplimentarea cu nu mai puțin de 150 mg pe zi a produs efecte anti-cancer.

Anti îmbătrânire

Acumularea de radicali liberi este ceea ce face ca celulele din corpul uman să îmbătrânească. Radicalii liberi sunt molecule încărcate negativ care fură electroni din celulele sănătoase, lăsându-i să moară. Dar acest lucru nu se întâmplă când folosești extract de semințe de grapefruit. Datorită proprietăților sale antioxidante puternice, corpul tău va uita de radicalii liberi! Un studiu din 1998 a constatat că, în plus față de efectele pozitive pe care le are asupra ridurilor și a antimbătrânirii, extractul de semințe de grapefruit protejeaza, de asemenea, creierul de daune.