Tratamentul japonez care face ridurile să dispară. E bogat în vitamine și costă doar 3 lei

Home / Beauty Tips / Tratamentul japonez care face ridurile să dispară. E bogat în vitamine și costă doar 3 lei
Tratamentul japonez care face ridurile să dispară. E bogat în vitamine și costă doar 3 lei

Tratamentul japonez care face ridurile să dispară este la îndemâna oricui, este ieftin și bogat în nutrienți esențiali care ajută pielea să se refacă, îi conferă un tonus revigorant și fermitate. Este foarte simplu de utilizat, iar în Japonia, femeile îl folosesc frecvent. Cu acest tratament cosmetic pe care îl puteți face chiar la voi acasă nu este de mirare de ce japonezele au pielea atât de fină și îmbătrânesc atât de greu.

PROCEDURA DE REÎNTINERIRE A CELEBRITĂȚILOR DE LA HOLLYWOOD / VIDEO
Japonezele folosesc orezul ca și tratament cosmetic. FOTO: PEXELS.COM
Japonezele folosesc orezul ca și tratament cosmetic. FOTO: PEXELS.COM

În Japonia, cultura de orez este foarte importantă. Aproape la orice masă, japonezii consumă orez. Orezul este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce organismului, iar de sute de ani este folosit și ca tratament cosmetic. Apa de orez este considerată apa tinereții. Bogat în acizi grași și vitamina E, antioxidanță, apa de orez protejează celulele dermice de de razelor UV, prafului, impurităților, poluanților chimici din atmosferă, previne radicalii liberi, iar complexul de minerale regenerează țesutul de colagen și împiedică procesul de îmbătrânire.

Mod de preparare:

Fierbi 3 linguri de orez până în momentul în care boabele s-au înmuiat, după care strecori apa într-un bol. După asta, clătește orezul fiert cu altă apă, apoi adaugă o linguriță de lapte cald, o linguriță de miere și amestecă întreaga compoziție. Aplică pe față și pe gât ca pe o mască și las-o să acționeze timp de 30 de minute, după care clătește-ți fața cu apa în care a fiert orezul

Aplică masca pe față și gât și las-o să acționeze aprox. 30 de minute. Apoi clătește-ți fața cu apa în care a fiert orezul (apa în care a fiert orezul o poți păstra până la 4 zile în frigider și o poți folosi ca și tonic. Ca pont, fă-o cuburi de gheață și masează-ți fața cu ea)

Ce conține orezul: beneficii 

  • magneziu, proteine, care conțin aminoacizi esențiali (come lisina, metionina si triptofan) si toti cei 18 aminoacizi de care depinde metabolismul sorect al omului), potasiu, 80% amidon, continut redus de substanțe azotoase, sodiu, proteine, hidrati de carbon, saruri minerale de calciu, fosfor, potasiu, fier, sulf, cupru, mangan, flor, clor, iod, vitamine A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, E (după decorticare se pierd o serie de vitamine și minerale) valoare energetică 140Kcal/100gr.

Orezul brun ajută la echilibrarea glicemiei, bogat in fibre care ajuta digestia, asigura o doza suficienta de magneziu si fosfor necesare sistemului osos, sursa importanta de vitamine din complexul B, carbohidrati

Orezul integral conține complexul vitamine B, vitamina E, magneziu cupru, niacin, fosfor, potasiu, selenium, zinc, are multa fibra si mai multi acizi grasi esentiali nesaturati.

FOTO: PEXELS.COM

ADEVĂRUL DESPRE ACIDUL HIALURONIC! TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ELIXIRUL TINEREȚII
Comments are closed.