Trei ape de față care fac minuni pentru tenul mixt! Dacă le încerci, fața va străluci de frumusețe!

Home / Beauty Tips / Trei ape de față care fac minuni pentru tenul mixt! Dacă le încerci, fața va străluci de frumusețe!
Trei ape de față care fac minuni pentru tenul mixt! Dacă le încerci, fața va străluci de frumusețe!

Tenul mixt este puțin mai problematic, și asta pentru să sebumul nu este distribuit uniform, adică unele zone sunt grase, iar altele uscate. De regulă, zonele grase sunt fruntea, nasul și bărbia, iar cele uscate sunt obrajii. Tenul mixt necesită îngrijire atentă, pentru că dacă produsul nu este potrivit tipului de ten, utilizarea lui riscă să dea peste cap tenul. Te poți trezi cu bubițe, puncte negre, îngrășare excesivă a tenului, samd. Dar există 3 ape florale, pe care le poți prepara foarte simplu, care te salvează, atât pe tine, cât și tenul tău!

Tenul mixt are nevoie și el de tonifiere. Și decât să cauți prin magazine produse speciale de îngrijire, mai bine apelezi la magazinul… naturii, deschis non stop. Pentru tonifierea tenuxul mixt sunt recomandate ape de față cu mușețel, nalbă, coada șoricelului și salvie. Aceste plante fac minuni pentru ten și îl vor curăța în cel mai scurt timp. În plus, nici măcar nu este complicat să faci aceste ape florale, așa că de ce să nu le încerci?

Apă de față cu nalbă și mușețel

Ingrediente: o linguriță flori de sunătoare, o linguriță flori de mușețel, o linguriță rădăcină nalbă mare, toate plantele uscate și mărunțite, o cană de apă plată (nu de la robinet, aceea conține clor). Se pune apa la fiert și se opăresc florile de sunătoare și mușețet. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi lichidul se toarnă peste rădăcina de nalbă mare și se lasă la macerat 3-4 ore. Se strecoară și se ține la frigider două zile. Se șterge obrazul dimineața și seara, cu o dischetă demachiantă, îmbibată în acest amestec.

Apă de față din coada- șoricelului

Ingrediente: o linguriță de flori uscate sau proaspete de coada șoricelului, 1 cană de apă. Se toarnă apa clocotită peste florile de coada șoricelului și se lșasă până devine călduță. Se strecoară și se șterge fața dimineața și seara. Efectul este mai puternic dacă aplicați comprese pe față, îmbibate în infuzie.

Apă florală de salvie

Ingrediente: un pumn de flori și frunze de salvie proaspete, 500 ml apă distilată. Se pune apa la fiert și se opăresc frunzele tocate mărunt. Se lasă la infuzat vreme de o oră. Se strecoară și se pune într-un flacon. Se șterge fața dimineața și seara, înainte de aplicarea cremei. Apa de salvie are acțiune astringentă asupra zonelor grase ale pielii, iar în zonele uscate circulația sângelui crește și tenul devine proaspăt și curat.