Trei ingrediente care îndepărtează tartrul! Vei avea cea mai frumoasă dantură!

Home / Health / Trei ingrediente care îndepărtează tartrul! Vei avea cea mai frumoasă dantură!
Trei ingrediente care îndepărtează tartrul! Vei avea cea mai frumoasă dantură!

Problemele cu tartrul sunt de domeniul trecutului! Doar dacă alegi să folosești aceste trei alimente, care îți vor păstra dinții sănătoși și curați! Dacă le folosești zilnic, nici că mai ai nevoie de altceva, iar vizitele la stomatolog se vor rări, pentru că nu vei mai avea probleme cu dinții absolut deloc!

Citește și: Tu cum dormi? Poziția de somn spune totul despre tine!

Chiar dacă nu îți place să vorbești despre asta, tartrul este o problemă pe care mai mult ca sigur ai experimentat-o de-a lungul vieții.  Tartrul este o depunere minerală și de bacterii care se poate vedea cu ușurință, mai ales în interiorul dinților. Este foarte important să ai grijă de sănătatea dinților tăi, mai ales dacă ești fumător sau bei cafea.

Cum să previi apariția tartrului

Sunt câteva cauze care duc la instalarea tartrului:

  • Nu te speli pe dinți– A te spăla pe dinți de două ori pe zi poate face minuni pentru dinții tăi, împiedicând bacteriile să se acumuleze. După fiecare masă este indicat să te speli pe dinți și să folosești ața dentară pentru a elimina resturile de mâncare.
  • Alimentația proastă– O dietă bogată în zahăr poate distruge dinții tăi. Mâncărurile naturale, printre care se numără fructele și legumele pot ține tartrul la distanță, mai ales dacă alegi morcovi, mere sau castraveți.
  • Nu te duci la dentist– Este destul de greu să scapi de tartru folosind remedii acasă. Vizitele la stomatolog sunt de 10 ori mai eficiente, mai ales când vine vorba de curățarea dinților prin metode inovative.

Ce alimente elimină tartrul?

Oțetul de mere

Înmoaie periuța de dinți în oțet de mere, apoi periază dinții ca de obicei și clătește-ți gura. Folosește aceste remediu de 2 ori pe săptămână și nu mai mult și ai grijă să nu lași oțetul prea mult pe dinți.

Fructe

Fructele roșii, cum ar fi căpșunile sau roșiile pot fi frecate de dinți pentru a te ajuta să elimini tartrul. Lasă sucul să stea puțin mai mult timp pe dinți, pentru 5 minute, în ideea de a înmuia tartrul. Apoi clătește gura cu un amestec din bicarbonat de sodiu și apă, pentru un zâmbet sănătos și strălucitor. Poți folosi ca alternativă ardei, fructe de pădure, lămâi și portocale. Au același efect asupra dinților și a tartrului.

Bicarbonat de sodiu

În loc să folosești pasta tradițională de dinți, amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu sare pentru a elimina tartrul. Poți prepara și o apă de gură, care este foarte eficientă, folosind:

  • jumătate de cană de apă
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 picături de ulei esențial de tea trea
  • 2 piături de ulei esențial de mentă

Amestecă toate aceste ingrediente și folosește apa de gură de 2 ori/zi. Uleiurile esențiale au proprietăți antibacteriene și vor preveni apariția tartrului.