Trei motive pentru a elimina cerealele din alimentație

Home / Diet and Fitness / Trei motive pentru a elimina cerealele din alimentație
Trei motive pentru a elimina cerealele din alimentație

Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă ai elimina cerealele din alimentație? Potrivit unor teorii, odată ce faci asta, creierul tău va fi eliberat de sub „chingile” compușilor activi din acestea și te vei simți mult mai bine. Teoria este un pic controversată,  mai ales că  o mare parte din specialiști recomandă  introducerea cerealelor în alimentație,  tocmai datorită beneficiilor pe care le au asupra organismului.

Se pare că eliminarea cerealelor din alimentație oferă creierului posibilitatea de a reveni la starea lui normală, rațională și creativă.  Aceasta este o teorie ceva mai nouă,  pe care nu mulți specialiști o recomandă, dar merită încercată doar pentru a vedea dacă funcționează sau nu.

Reduce anxietatea

Stările de anxietate vor dispărea imediat ce renunți la cereale. Mai mult, unele persoane pot scăpa chiar de fobii generale, cum ar fi agorafobia și claustrofobia. În orice caz, se pare că tot ce înseamnă anxietate va dispărea odată ce le elimini din alimentație,   consumul lor fiind considerat un declanșator al anxietății, de la bun început. Sunt persoane care declară că se pot concentra mai bine pe perioade mai lungi și pot gândi mai limpede.
Starea de bunădispozitie  se instalează automat, și asta datorită faptului că gliadina și exorfinele derivate din prolamina au fost înlăturate.  Nivelul serotoninei va creste,  ceea ce va duce și la instalarea fericirii și  a optimismului.

Crește productivitatea

Persoanele care lucrează în domeniile artistice spun că odată ce au renunțat la consumul de cereale, creativitatea le-a crescut. În cazul sportivilor, aceștia au performanțe mai bune și devin mai puțin dependenți de băuturi energizante și batoane proteice. Chiar și în cazul oamenilor de afaceri, s-a observat o creștere a puterii de concentrare. Oamenii rețin mai multe lucruri, citesc și acumulează informații mai repede.
Chiar și în cazul copiilor s-au observat îmbunătățiri la nivelul digestiei și al memoriei, aceștia fiind mai concentrați, mai creativi și mai eficienți.

Vindecă leziunile cerebrale

Potrivit acestei teorii, leziunile cerebrale ar putea fi asociate cu consumul de grâu. Dacă acesta este eliminat din alimentație,  atunci este eliminat și factorul declanșator, ceea ce reduce riscul producerii acestor leziuni.